Како ги воведувате намирниците за од 1 година што се? Пак по 3 дена секој вкус и дали има некој редослед?
може да дадеш сега мешани тие две, па утре задутре дај нова намирница... кога ке ја дадеш и третата пак прави си комбинација од две и се така натака додека не воведеш повеќе работи, па да си почнеш и со комбинација од повеќе
Dva dena davam morkov za proba a pred toa kompir. Da ne mu dojde mnogu morkov edno po drugo? Inace mozno li e od morkovot kakata da ima portokalovo
A ona sto vikaat vonsezonsko jadenje da ne se dava za prv pat? Toa me buni malce slusav okolu toa na tv ima logika ama vo praksa... Stoznam, za prv pat zboruvam ne veke ako ima jadeno.
па во тој случај би биле ограничени на мн еднолична храна. јас една пиперка ја делев на 4-5 дела.Значи ставав мало парче колку за вкус. ако ти е страв дека се прскани или не давај или остави ја да одстои во вода сода и малце оцет и исплакни убаво
@danichap od koj jogurt mozam da kupam za bebe ovde Koj e najdobar da se dade zs sakam da vovedam a neznam koj
Јас касно воведов јогурт, после година некаде, дури во Македонија. Тука свекрва ми носеше од селото свежо млеко, па сама потквасував кисело млеко. Јогурт немав дадено. Стварно не би знаела кој да го препорачам за старт. Сега купувам од тој без лактоза, најдобро ми го прифати.
Mozam i jas ovde da najdam svezo mleko ama neznam kiselo mleko kaj da najdam dosega nemam videno po marketite ili ima??
Нема проблем. Варам 1кг млеко и го кога ќе зоврие го тргам на страна да се олади. Секогаш по слободна проценка, односно да е млако, не целосно изладено но не ни жешко, дотурам 2-3 лажичиња кисело млеко. Првиот пат користев од готовите, потоа, кога веќе си имав мое потквасено си тргав на страна во едно филџанче кога гледав дека ми се дотрошува. Свареното млеко и киселово млеко ги мешам и го поклопувам тенџерето со капак. Го завиткувам убаво во крпа и го оставам преку ноќ на млако парно. Другиот ден имам кисело млеко. Брзо и едноставно.
Извинете што ви се убацувам во муабет но ако би можела некако да и помогнам на Мари со потквасување млеко најубаво прецизно е да го ставиш малиот прст во млекото и да изброиш до 32 ако можеш да издржиш значи е спремно за подквасување мене така ме научила мајка ми и никогаш до сега не сум утнала.
Хехе интересен начин! Среќни родендени, имендени и слави и од мене! Празници се ближат, насмеани лица насекаде, јухуууу најубавиот период од годината ми е
По колку количински јаде? Можно е од морков портокалова да е каката, незнам колку јаде.. од многу морков сум слушнала други викаат дека пожутува нос и лице и сум видела бебенце со портокалово носе