E bas ke vidam i.jas sakam po.edna onaka da i stavam vo ovosnite kasicki aj te molam idea sto da vovedam na 7 meseci ,sezonsko nema nesto uzbor ili jas slabo.idi utepav gi decata so jabolka,krusa,banani,brokula,kompir ,morkov i ne davam.mnogu zapek ni.pravi i tikva pecam 2 pati.nedelno oriz i kupecko slivka praska ,za 2.nedeli polnime 7m
E neli.nie isto go.imame toj problem,mesam mleko so mn rab,banana,oriz ,biskviti soodvetni za vozrasta ,kompir kako.pire i go pravam,oves,so se so ke mi go jade samo ne so onie mlecni kasi vo koi veke ima mleko kupecki zboram
Jas davam.oves uste vo prvite kasicki ovosni i stavam vnatre so vodicka i blendiram ke ti go sliknam ako sakas
Duri lazickata so koja mu davav deka bela se napravi portokalova. Ete kolku se prirodni nasite proizvodi. Inace dva dena probuvame samo po nekolku lazicki. Dodusa denes malku poveke od vcera izede deka vtor den.
Нема врска тоа со природност Морковот е богат со бета каротен па од таму и потемнувањето Т.с им пигмент во себе
Бета каротен има бататот, тиквата, морковот.. тие три највеќе. Мене педијатарот ме предупреди да пазам и да не претерувам, затоа што не само што ке пожути, не било убаво толку мн кај бебе за црниот дроб, повеќе не барав да ми објаснува зашто што како, си пазев секогаш кога како давам
Дадов веќе овез некоја инстант млечна каша. Купив и снегулки ама уште не сум почнала да и давам од нив. Фала.
Некако све едно исто се прашува, па ајде да повториме. Од 6м може: јаболко, банана, тиквица, тиква, палента, просо, ориз, крушка, слива, кајсија,компир, морков....… (нека додаде уште некој што заборавив) Од 7м може: блитва, спанаќ, брокула, карфиол, кромид, лук, пашканат, целер.... Од 8м може: јогурт, кисело млеко, месо, цвекло, грашок, боранија Од 9м може: глутен? Да ве замолам да додадеме, поправиме ова што е напишано?
Јас леќа дадов 8+ и боранија имам 8+ и грашок исто. Дете леќа денес излапа со сласт, со малце лукче и кромидче, нив ги давам од 7+,скоро 8.
Некако све едно исто се прашува, па ајде да повториме. Од 6м може: јаболко, банана, тиквица, тиква, палента, просо, ориз, крушка, слива, кајсија,компир, морков, праска...… (нека додаде уште некој што заборавив) Од 7м може: блитва, спанаќ, брокула, карфиол, кромид, лук, пашканат, целер, .... Од 8м може: јогурт, кисело млеко, месо, цвекло, грашок, боранија, овес, магдонос, цимет, босилек Од 9м може: глутен? Леќа, грав? Да ве замолам да додадеме, поправиме ова што е напишано?
Biskviti nekoi za 7+ da mi dadete predlog ili druga idea so sto da mesam ovosje, palenta ili proso davam so zelencuk falaa
Нејадењето на зеченчукови каши почна иако е благуњава со 1 мало јаболче внатре. Ма ни до уста ја неќе а не па да лапне 1 лажица. И вчера и денес иста прича А слива битно лапа сабајле..