Biskviti moze Lobello ,pred nekoj den pisuvavme.Ima i obicni i so vkus na banana.pouUbavi se tie so banana.
@Cka prvite se 6+ a vtorite 4+.Jas kolku sto vidov ne sodrzi.Na tie od 4+ si pisuva plus deka ne sodrzat mleko i jajca
Јас не би давала ништо со вкус, може претерувам ама сите знаеме вкус како се длдава, во вид на прашок. Зошто да купам со вкус кога можам обични да земам и да додадам вкус само од свежа банана. Нема потреба од тоа. Јас само пофаќам и оставам тоа бисквитите, ама што да правам кога не ми се даваат такви работи. Исто и со кашите од кутија, ќе сварам оривче, палента, ќе измешам со кисело млекце и ајт на здравје. Додуша со се каснам јас па така и со овие работи, ќе воведам здравје за полуматура
Znam deka ima seker i jas ne gi davam cesto ,ama gi davamjas doma gotvam skoro se ,koga snemav sluvi kupuvam kasa od sliva i kajsija(deka i toa ne staviv).ama procitav suvi imalo bez (ili so malju) seker pa takvi ke kypam.Ama ete koga ne obezbediv domasni na vreme toa e
Има во Зегин без ич шеќер, сабајлево баш јадеше каша од нив. Сега ќе јаде телешко со компирче, морковче, кромидче и лукче, ауууу колку е вкусна кашатааааа.... Обично не ги дојадувам ама имаше останато парче мевце, конче, и ај да пробам, превкусна, додадов маслиново и тршка хималајска сол, уште во готвењето, така ми кажаа, дека така нема штета. Не знам зошто воопшто ја ставам не се осеќа ич ама ете, да направам беља де. Кашава осеќам дека ќе биде слапана за секунда, погодена му е и густината. А за десерт сокче од слива и банана ќе крка мајмунот мој, уствари тоа му е за шлајмовите да ги залепи де, ама нек биде десерт еве.
Kolkj techni gi pravevte kashite na pochetok? Na mojava i dadov pogushta se grozi nesaka da golta ja razvodniv nekako sok tuku pogusta i pochna da golta. Mi e strav da ne se zafrknam pa posle da nesaka gusto da jadi ili pravilno napraviv. 3 den probuvame kashichka. 2 dena jabolko - so sila piknav 2 lazhici da goltni a denea praska izede 50ml... I ushte da imashe ushte kje jadeshe
Здраво мајки Моето бебе има скоро 8 месеци и ништо неќе да јаде... Бебешка храна,пасирано тоа уште од почеток неќе да слушне. Дајте совети што да правам
Plazma ima diet za dijabeticari bez seker, mi kazaa ama nestignav da pobaram denes i jas nesakam sekeri da davam
Med ima plazmata. Inace mami kako ja pravite bananata za prv pat? Ja blendirate ili so viljuska samo ja gmecite i dali dodavate nesto za potecno da bide. Po kolku davate na 4+ kolicinski veke probana namirnica?
Ja blendiram, a so samoto blendiranje stanuva potecna i spreemna za jadenje. Ja davam so oriz ili palenta, jabolko...cista ja davav pred da dadam palenta i oriz
Prosoto go varam 10tina min i go ostavam 2min poklopeno da postoi malce. Go blendiram so prethodno svareno ovosje/zelencuk. Davam 3pati nedelno. @ChristmassTree ako e mnogu gusta kasata, mu se gadi na moevo kako da povraka. Ako e retka lom, se pravime. Znaci sredno, kako jogurt da ne recam. Ne mnogu vodlesta. Ke procenis. @MADO Obicno so viljuska proveruvam dali se vareni. Ako e meko (pr kompir, morkov) gotovo e. Da ne go prevaris pa da se raspadne isto i za mesoto taka, ako se deli ubavo so viljuskata vareno e. Probaj de ti, i ke vidis. @џунџуле i jas 3 pati nedelno meso davam. @AngelOfArh xaxa zeno me nasmej za polumaturava Jas obicno velam do 5to odd. Ajjj se zaigrav so citiranjevo, valjda ne zgresiv vo odgovorive pa po greska drugo da pisav i da se cudite sto i e na zenava Btw kaj majka na gosti sme, mislam deka i 5ti obrok mu vovede na detevo. Samo go rani samo blendira ja gledam. I sekoj muabet "gladno e deteto, ti ckrapaj si tamu na telefonot"