На повеќе производи ќе најдеш 4+ ама јас не би дала од повеќето. Ќе мора сама да си поставиш правила за тоа што мислиш дека треба а што не треба да дадеш. На пример cka не и се допаѓакај нив што имаат шеќер па одлучила дека не ги сака за своето дете. Ова само како пример нели. Само со пет месеци јас би комбинирала домашно приготвено. Можеш просо, ориз, палента од житарки. Од овошје, тиква, банана, јаболко, можеш морков, тиквица, компир.
Јас дома имам на жито лукс. Нема глутен. Не би требало палентата да има глутен. Тоае мелена пченка. Баш ме изненади информацијава. Имам и на макс струмица. Нрма глутен.
епа знам, и јас поитав да напишам сите, ама реков да проверам прво и кога видов се зачудив искрено...Јас два три пати имам од неа дадено,мислејќи дека е без глутен. Сега друг вид ќе барам
Многу ме заинтересира, можеш да сликнеш акп не ти е тешко? Можно е можнп, акп ја мешаат со нешто. Добро е да се знае
Toa go pisuva na skoro site proizvodi bidejki na istata lenta kade pominal ovoj proizvod pominal i drug koj sodrzel gluten soja belka
да, ама пак се посомневав и за секој случај ќе земам друга. На муабетов, колку често давате житарици на бебињата? јас давам еднаш неделно или ориз или палента
Треба да пишува може да содржи глутен, бидејќи на иста трака проаѓаат и намирници со глутен. Туку да прашам како го варите тој проклет амарант, ставив да се вари цел надвор излезе, на најтивко, абе лом. А го сака па магаренцево. И уште нешто, кај ќе набавуваме телешко тие што немаме сеуште намирници од село, Веро више не носат бејби биф Симонка, секој ден давам житарки. 8+ е бебуш.
Леле за месово и јас незнам...Уште е рано, 6+ е ама во Струга не носат во месариве, а Веро не ни имаме, само Рамстор и Тинекс, а немаат месари.
Немам тв, на работа сум, ќе прераскажуваш. Симонка е тогаш е ок де. Само во траги, значи нема глутен во производот како што и самите тврдевме.