Мајки ај кажете ужинка кога воведувате, што давате најчесто џа ужинка и меѓу кои два оброка ја давате
Aj Tuka da prasam. Zemavme inhalator emed a200 kako gi sterilizirate ova maskive i drugite delovi? Imam sterilizator za mikro, ama nekako se mislam ke se tstopat vo mikro ova maskive
На мојот инхалатор пипуваше да не се стерилизира во микро. Еднаш неделнп во превриена вода. Доволно е со сапуница и топла вода да се измие после користеље Можеш евентуално во превриена вода и оцет да ставиш, доволно е за стерилизација. И можеш во течност за стерилизација, ама не се препорачува често бидејќи се оштетуваат деловоте
ЗАборавив да пишам, сабајле докторката рече и дека антибиотиците и гение влијаеле за нетолеранција на глуптен и лактоза. Шо не ги ставаат на нет овие емисии не знам.
да. Антибиотикот ја уништувал флората у тенкото црево, а нешто не знам што било наследно. Затоа до една год требало колку што може да се избегнува антибиотик а да се пази во семејства каде некој од родителите имал алергија.
Nemoj nekoj da se navredil ne e licno za nikogo tuku taka mi dojde da napisam citajki. Sto da mu vovedam i od koga moze,pocnavme so dohrana na 4+? Zeni,majki ili kako da se obratam ako sakate pocnete i na 2+ dohranata e taa od 4 do 6 meseci jabolko,banana,kompir,morkov,sliva,krusa(mada moze grcevi,gasovi)da predizvika.Potoa od 6+ palenta,praska,avokado,oriz,proso i tn. Dohranata e taa do 6 meseci a vie koga sakate pocnete so voveduvanje.POsle 6 meseci imate poveke izbor. Ne treba da znaci deka ako na 4 m ste pocnale so dohrana deka treba meso da vovedete na 5,bidejki ako pocnevte so dohrana na 6m meso ke vovedevte na 7m. Ne osuduvam nikogo i jas pocnav so dohrana nekade posle 4 mesec ama zaradi stagniranje vo tezina i bolest.Ne znaci deka ako ste pocnale na 4m namesto na 6m deka moze nekoi proizvodi porano da gi vovedete.
Majki ,mi treba odgovor na nekolku prasanja.Bebus ke trga vo gradinka,9+ e i mm videl na vrata meni pisuvalo deka davaat i tarana i boranija.... * Da mi kazete kakva tarana kupuvate i od kade(da go pratam mm da kypi). *Boranija nemam domasna,pa od kade da zemam sega (na pazarite neli nema). *NAJBITNOTO prasanje-tetrapak mleko !!!!Kakvo da zemam i kako da se dava (moralo da proba i toa oti pravele jadenja so nego). Pedijatarot ne dozvoluva uste za pienje ama rece stom za gradinka e,barem doma da proverime za alergija. Bi vi bila mnogu blagodarna ako mozete da mi odgovorite oti sega kaj pedijatar da ne ja nosam ,oti vrie od virusi i nastinki.
А да прашате дали истата храна и на бебиња даваат? тарана било која без јајца да е само. Боранија има смрзната се продава. Жолта купи е помека Со тетрапак млеко сите ми се исти. Не знам колку ти помогнав ама се надевам.барем малку олеснав