Mislam rece menito bilo i za bebinjata. Za tarana znam deka treba bez jajca ama neznam koja marka e najubava/najkoristena. E za mlekoto prasav oti neli ima so razlicna maslenost i se vari ama imase i soodnos kolku voda kolku mleko . Pomogna sekako
Мене му е најубава на душогупчани тараната. Е сега дали имаа без јајца ќе те излажам. Имаше и една не знам чиво производство е во пластични кутии, пишува домашна тарана без јајца е знам, и таа е убава. Прилично како коцка е кутивчето. Друга немам користено. За млеко најмала масленост 9 мислам беше или ако ме служи паметот 2:1 вода млеко.
Majki po kolku kasa jadat nasabajle 4+? Jas za da imam pretstava meram vo sisence obicno. Eve denes jabilko i edna dozerka ad mi izleze vkupno 100ml vo sisenceto ama pogusto bese sea nez kolku e toa vo gr. Ja izede cela i mu davav voda ama mislam preterav so vpdata se zasrkna od nea i go krenav i povrati dosta kasa. Si vikam mnogu da ne mu davam kasa. Ama posle barase cice
Sum videla taka po prodavnici porano na Santela tarana ama nikogas ne sum kupuvala.Ke go pratam mm vo Vero da vidi kakva imaat tamu.
Ако имаш кујнска вага со неа мери. Моето е веќе 6+ ама од почеток јаде околу 50-70 грама, на два пати, значи дневно му иде околу 150 гр. Јас да прашам дали и кој зеленчук мешате со житарици?
на почеток колку бара, толку, некогаш повеќе ќе јаде,некогаш помалку...Ама мери си за секој случај. Јас не мерев колку ќе му дадам, мерев само пред и после за да знам колку изел
Jas kolku ke mu dadam tolku jade pa zatoa sakam da znam odprilika kolku e dovolno za 4+, znam razlicno e kaj sekoj ama otprilika
Na malava na 4+ i davav po edna mala teglicka(125gr.) i posle nekade okolu 5-6 mesec nagolemiv na 190gr.(isto merka od kasicki). A dali bilo dovolno togas neznam.jas taka davav
Ne ni planirav no mnogu sum iznenadena od pedijatrive,kako popovite stqnale ,ispeat si pesnata aj so zdravje.Off za sto ucele neznam i jas .4 meseci nemame otideno samo preku tel.nesto prasuvam i tolku no i toa ne mi vrsi rabota.
Aj pls nekoja neka mi go objansi procesot na vnesuvanje na cvrsta hrana kaj bebe. Malata mi e 5+ od ponedelnikot pochnavme so kashicki 2 dena jabolko po 20 ml i 3 dena jadi praska po 90 ml pritoa ne i skratov mleko isto kako so si pieshe prethodno. Se rakovodam po ova shto mi go pishaja kaj paskalov... Ama ne sum sigurna dlai pravilno postapuvam da ne trebashe da skratam obrok ... Dali 90 ml se rachuba za obrok zs tuka pishuva pomegju dve mleka...
Kiselo ml i jogurt pocnav na 6+ , pedijatarot mi rece mevce i zolcka so polni 7 taka i pocnav kromid i luk na 7+ dadov
Какво телешко месо купувате, бејби биф и од каде? И прв пат кога се воведува дали се дава 3 дена по ред ?