fala malku i ova probuvanjeto vkusovi ne mi e bas jasno..prvo edna namirnica 3 dena po edna lazicka nasabajle, potoa druga namirnica 3 dena, pa potoa se mesaat dvete nekolku dena, pa pak nova 3 dena, i celo vreme taka?Po edna lazicka dodeka se probuvaat vkusovi? Nekako vakva slika si sozdadov od citanjeto tuka, a moze i gresna mi e sto znam, pa da prasam ne mi se odi kaj pedijatarov vo vreme na virusi za ova da prasuvam
не мора буквално по една, може и повеќе ќе јаде...5-6 некаде,ако ги сака... Моето пробувањето на вкусови го мина со сокчиња,па после беше полесно со јадењето
A dali e podobro da se pocne so gotveno doma ili kupecki kasicki? Nekolku moi prijatelki veke majki so pogolemi decinja velat so kupecki podobro da se pocne zasto ovosjeto po pazarite prskano e, neprovereno, a kasickive se veke provereni
и во кашичките нема што нема. Во тие на Хипп скоро во сите е додаден ориз само за да се погусти. За други не знам не сум користела. Јас домашни правам,изборот е твој
Е како не проверени. За профит се ќе направат. Логички ако пример хип има плантажа на јаболка зар не ги прска со пестициди да бидат поголеми и да има повеќе. Од која страна и да се свртиме сме заебани. Бар јас така сфаќам. Најубаво е ако имаш домашно сопствено производство. Но неможе се да имаш. Па и да имаш , воздухот е загаден, почвата е загадена. Мене овошните купечки каши ми имаат вкус на мармалад. Јас на син ми сеуште му спремам дома. Не одзема многу време. Тоа што имам домашно давам, тоа што немам давам сезонски продукти. Пример не купувам патлиџани или краставици во зима. Ми се чини тие се највештачки. И многу замрзнувам продукти. На крај на летото се што има можност замрзнувам и овошје и зеленчук.
Nie samo sto probavme nekolku vkusovi posle pocnav da gi mesam, pravam cela hipp teglicka i kolku saka tolku mu davam nekogas cela ja jade nekogas ostava malku i za tato
Jas ne znam za drugive pazari, ali od pazarceto od Bunjakovec ni pod razno da ne kupuvate. Rabotev dolgo vreme vo blizina, koga vidov deka grozjeto go prskaa sekojdnevno so pips za muvi ostanav zaprepastena. Sreka imame doma jabolki,kruski i nekoi drugi ovoski pa od toa ke mu pravam na sinko. Za pocetok planiram po edno lazice prvite nekolku dena, posle ako saka uste neka jade, bitno da vidam da ne projavi reakcija od toa se plasam samo.
Lele se zaprepastiv ova sto go kazuvas za Bunjakovec. Jas od tamu zimam koga mi e hitno nesto. Iako imam poveke domasno ovosje i zelencuk. Pred edna nedela naracav od Beorg vikaat deka se organski, ama nemat mn izbor. Dali nekoj ima iskustvo so niv
Страшна работа. Па чим во Бињаковец прскаат со пипс, гарант и на сите други пазари прскаат. Тоа им е фора разработена против муви на сите гарант. Уште што нема да чуеме, што се ни продаваат. Кај што имам викендица има и селани што си живеат таму. И една од таму ни вика: за вас граѓаните имаме посебна роба за на пазар, се ѓубрето ви го даваме. За нас си чуваме добрата рона. И тоа го кажува со гордост се ситеше просто, демек ви даваме да јадете гнсотии. Абе да ви се пљукнам во тоа сељачиштата си мислам.
Како ги воведовте млечните продукти на 8+, кои млечни продукти, во кои комбинации? И дали може да се дава липа сушен чај и во колку сооднос го приготвувате исто како за нас или разреден?
Да почнеш со дохрана и одма со глутен? Нееее.... Почни со овошје прво, зеленлук, после гриз. Ако сакаш ептен нешто дај му оривче, не гриз. Читам спомнувате мелениот кочански ориз бил добар, шипки варени, две пакувања имав добиено на поклон, едвај чекав да го дотрошам, полн камчиња и ѓубре. Сега ќе си давам обичен ориз. Свари, изблендирај и ајт на здравје. Имавме три дена синко не сакаше ништо да јаде, фала богу си се врати на своето. Аууу колку било тешко. Да не знаеш што да дадеш. Имам една слика со леќа како се има намачкано, и од следниот ден ново дете. Фала богу пројаде пак. На мајка тој месарче си е, телешко и мисиркино си тамани. Уште не сум дала грашок и боранија, мора да одам да најдам, ми остана тоа.
Знам, затоа и не сум дала сеуште. Досега 90% од намирниците биле домашно производство, таму каде што нема па и не се трескам од земја да мора да е домашно баш се. Ако нема ќе јаде купечко. Демек цел свој живот само домашно ќе јаде. Ете гледаме по градинките што ѓубре се дава за оброк. Онолку колку што можам ќе го заштитам.
A koj melen oriz go preporacuvate mamicki? Jas mislam hipp da zemam za prvpat zos mali sme 4+ i skloni kon alergii, iako na polni 5 ke dadam oriz. Pa ponataka ke vidam moze i da blendiram obicen.
Немoј oд Хип, нaјмнoгу реaкции дaвa кaј бебињaтa, сoдржи aд млекo. Земи oбичен oриз свaри и мешaј сo oвoшје, пoубaв е.
Aaaaa pa nie na ad sme alergicni fala sto mi kaza ke zemev takvo A nema vrska kakov obicen oriz neli moze kakov sto si jademe nie neli?
Дa, дa сoсемa oбичен oриз. Ќе гo свaриш убaвo, aмa дa имa мaку вoдичкa плус, дa не е сув. И пoсле дaвaј сo oвoшје или зеленчук. Акo блендирaш мoже ептен густo дa ти се нaпрaви дa знaеш. Инaку имa и oбичен мелен oриз нa Сoнчевa Дoлинa пo мaркетиве, aмa мене не ми беше нештo убaв и брзo ми зaгoрувaше при вaрење.
Aha, epa morame blendirano epten mali sme. Ponataka moze da ne go blendiram. Ajde za nekoja nedela koga ke pocnam da go davam ke prasam togas kako da go napravam od sea ke zaboravam
Jas stavam 2 lazici supeni vo gezve i varam a posle vo blender go dodavam na ovosjeto ili zelencukot, a voda do sega ne sum imala potreba da dodadam budejki sto i da stavis vo blender se rastecnuva pa i bananata
Не мoрa блендирaнo, aмa избoрoт е твoј. Јaс oриз пoчнaв пoкaснo дa дaвaм, пoсле 6 месеци, пa не блендирaв. Мoевo oд 4 месеци беше нa дoхрaнa сo пaсирaнo oвoшје/зеленчук, или сo шмукaње директнo oд oвoшкaтa штo му јa дaвaв. И сo пoмaлoвo плaнирaм кoгa ќе пoчнеме сo цврстa хрaнa дa биде пaсирaнa.