Мајки ние пробуваме вкусови дадов јаболко, банана, крушка, морков, слива, батат и тиква досега се ова по три дена. Фала богу немавме реакција на ништо. Имам уште кајсија. Пршањето ми е дали да давам и од неа три дена или да почекам подоцна? Кога да почнам да мешам намирници?
Mozes i vednas na tie sto ti se vovdedeni. Mene mi e strav za kajsijata i praskata uste ne sum dala, ne znam dali so pravo ili ne ama nekako sube mi e.
Фала, сакав да потврдам. И јас се зачудив Со новиве теории и истиве педијатри новиве мами баш да се збунат и не знаат што да прават, особено и свеки ако е на глава
Јас прв пат дадов на 16 месеци и тоа кива чувана во двор кај свекор ми.И отече цел јазик и се вцрви цела.Отогаш не дадов пак
Замислете свекрва ми ја причува керка и и дала лимун да лиже а има само пет месеци за колку време да чекам реакција кога би ја имало ве молам кажете ми
Ома ситни црвени низ лиценцето али може и од жешко да и се и се имаат појавувано и друг пат. Инаку би и кажала али и онака многу не ме обожава уште да се скарам. А пред некој ден и дала биено сирење кравјо да лиже. Се чудам следно што е.
Да ја поздравиш свекрвати да и дадеш цимет две три лажици да сркне без ништо поздрав од мене.и ние ќе бидеме свекрви амс стално викам ако сме ко нашиве .се намерно да се праи.
Оф бе сеа читам што сум напишала. Не ни беше прва дохрана.имам дадено јаболка,круша,банана,тиква,тквица ,компир,ориз се си јааде.ме советуваа и нешто со глутен во овој период бидејќ цица немало алергија да јави.па решив гриз,ама никогаш не сум јадела ниту правела па ми требашре совет како се прави.и напраив за чудо хахахахха и мене ми се засвиѓа вкусот а и на мм.
Jas sepak mislam deka toa treba da go resis. Se raboti za dete koe e tvoe a ne nejzino. Ti gi postavuvas pravilata!
Пченкарен гриз не би било палента? Не сум видела, не знам, ама според структурата зборам. На 6м според мене е прерано за глутен, кој како сака. Ние сме 8ипол скоро и уште немам воведено, многу се плашам од глутенот.
Мајки пишав погоре што му имам дадено на синко за проба. Е сега од утре што со што да мешам? Кога да му воведам еден оброк?
Pa sto sakas, morkov i jabolce, banana i jabolce, tikva so kompir...kako si sakas taka A obrok mozes da vovedes, ete pojadok
Jas blendiram ama epten gusti gi pravam zos ako e pitecno mi gi pluka, si pravi baloncinja Mozes da mesas. Jas samo sto dadov dve namirnici odma posle gi izmesav i mu dadov kolku saka da jade. Btw kaj najde krusa i sliva sea ili imase zamrznato. Jas sakam nesto da zamrznam od zimskive ovoski i zelencuci za letoska ama osven karfiol drugo nisto ne mi teknuva sto bi mozelo tikva kako mkze da se skladira? Se mrzne li ? Taa za leccenje ke da e.
По новите истражувања требало колку е можно порано да се внесе глутенот. Така немало реакции. Јас на 8 дадов. Купив вишни замрзнати. На 3 дена се даваат и тие? Уште боранија не сум дала. Чекам домашна моите замрзнаа. Пашканат не давам мајка ми и брат ми се алергични. Др рече покасно ако у фамилија имам алергија на нешто.
Утре ќе му измешам некое овошје. Круша купив домашна од кај една жена, а слива дадов сува без шеќер ја сварив и изблендирав. Мислам најмногу неа ја сакаше. Јас тикви имам доста домашни и стојат долго време не се расипуваат. Ако сакаш да складираш треба да мрзнеш. Или свари и замрзни, или исечи на парчиња и мрзни. Мене пред некое време ми остана од што правев па замрзнав и кога ја направив после како погрд вкус да имаше или можи само така ми се причина.