јас пробав јаболко и компир многу го сакаше, тиквицка со јаболко ,слива ибанана,блендирана брокула со компир, кајсија,круша ијаболка,палента сега ке пробам незнам гриз мозе ли и како се приготвува...
Фала ти, ќе пробам некоја комбинација. Гризот мислам дека има глутен незнам колкави сте ако имате воведено можиш.
Палента,просо,амарант,киноа 6+ Кус-кус,овес,р'ж,јачмен,пченица откако ќе воведеш глутен Јас овес,р'ж,јачмен,пченица ги давам во вид на снегулки сомелени ставам по една до две лажици во овошна каша.
@mimidjon 3vo 1 kako sto pisa @Верче4 .Go kupiv pred 5-6 dena,mene mi go falea prijateli i zatoa go zemav
Го имам нутри булетот ама одамна купен и е совршен меле све пепел прави Инаку немојте да се излажете со најновиот соковник од делимано дека сам се перел го купив покрај тоа што имав од претходната серија и се зезнав ме прелажаа. Али затоа новиот многу поубаво цеди густи се соковите и тоа што излага се жили
Скоро секој ден,само менувам просо,овесни,јачменови снегулки...,бидејќи ние сме поголеми ни се дешава и да не ни е првиот оброк овошје туку лепче со нешто а овошјето чисто како ужина.
Може зошто да не Доматот ептен брзо омекнува така да кратко се вари,лушпата ке се одлепи сама.Користи го како додаток со месо и било кој зеленчук,или месо ориз домат пиперка...имаш разни комбинации
Слободно можеш секој ден. Ти ќе си одредиш која жтарка колку пати неделно. Јас давав 3 пати просо,2 палента,1 амрант,1 киноа.Од ко воведовме глутен имаш повеќе избор за секој ден различно да даваш.
Ако веќе мешаш овошје и зеленчук гледај понеутрални, пример јаболко со зеленчук, и тоа некое не многу слатко. Тиквицата е малку соленкава, крушката е блага ќе му направи каша попара во мешето.