Ангел од кај ја земаш таа на даверт и која цена? Јас земав една од зегин 400ден. бела таква ми рекоа оти имаше и црвена и мешана. Има нешто разлика тоа или незнаеш?
Majki koga dadovte riba za prv pat so sto ja kombinirate,kolku kolicinski kako za prv pat i kakva riba e najdobro da dadam?Inaku 10+ sme
Од здрава храна, од ДМ, ја земав мислам поточно кд продавничка за здрава храна Био чај во Ѓорче на пазарче. Гледај само да е семе обично, не експандирана. И не шарена за бебиња, најобична бела зимај. Знам кога зимав за моево по 250гр киноа, амарант и просо ме фати 670ден.
Кажете ми некоја комбинација на ориз со зеленчук за 6+ или со овошје. Карфиол и брокула се 6+ или 7+?
И двата се за 6 инаку комбонираш како што сакаш моево многу сака морков орис а е бљантаво, имам дадено орис и банана орис,јаболко,орис брокула морков сето ова си го јадеше без проблем
Тиквица ориз морковче Брокула ориз Ориз авокадо слива Ориз банана јаболко Ориз банана слива Ориз морков јаболко Ехеее многу има Мојава со ориз се пројаде
Ја киснам од вечерта во топла вода, сабајлето ја варам во нова вода и толку. Ти многу се сеќираш за лушпи, не обраќај толку внимание, мора да научи и парчиња да јаде и лушпи и се. Јас почнав ориз да не блендирам, да пасирам тоа што се пасира, дури и житарките веќе не ги блендирам. Мора да се учат, иначе до големо ќе имам мака. Има работи и што не се блендираат убаво, ако не е Нутрибулет, поарно вака.
Joy zemav ama citam sodrzi orizov griz poima neam kakov e toj orizov griz pa cekam drugata nedela koga ke vovedam oriz ke mu ja dadam. Verce bas ke probam utre taka. Angel on si ja jadese i so luspi ama mene mi e strav zos 5+ sme mali sme, a za ponataka i jas ne planiram volku da blendiram.
Извини стално ве мешам со една членка со поголемо бебе. Ама сепак, не се потресувај. Вари ја сливата подолго, блендирај со повеќе водичка и немаш гајле. Јас кај 8м почнав да пасирам,прво со оризот со кисело млекце, па банана и авокадо, па сега скоро се пасирам, освен морков и месо, морковот не успевам да го испасирам никако со вилушка. Во врска со пасирање еднаш снемавме струја и ај свеќи ќе пасира како на мм што му пасирала низ цедалка, леле кога умуси детево носот, кога рече не јаде, пробувам тоа корне на рѓосано железо, не сака да јаде и толку. Колку ми падна мака за последните моркови од бавча и за последните компирчиња. Па пасирав тиква со банана да јаде.