Majki sto mozam za rucek od vecerta da spremam,da svaram-osven meso? znam kompir i spanak ne e ubavo da se podgreva ....
imas biskviti na lo bello za 4+ i za 6+ meseci, mozes od tie da mu dades so mlekce. Gi imas vo dm i po aptekive.
Vo DM ima, kako elek se da ne recam so gol grb i vo Jumbo imam videno podolgi se taka so preramki i nazad se vrzuva.
Оризот исто како за вас кога го спремаш, сооднос 1:3, го варам на средна температура со повремено мешање. Во врска со сушеното овошје, за да издржи подолго обавезно го третираат. Затоа се со шеќер и конзерванси. Постојат и природно сушени но се многу поскапи. Еве јас лично додека ќерка ми беше бебе купував од наша фирма- Агромакс природно сушени сливи, но ако не ги чував во фрижидер за една недела мувлосуваа. Природно сушени има и во Биокулт но се ѓаол и пол! @Cka можеш да почнеш со фингер фуд, нормално под надзор. Ние почнавме од 8 месеци, сама џвакаше лепче, банана, јаболче..
Fala bas ke vidam. So rakavi dolgi mi treba. Vidov vo katalog vo ikea ima ama ne idam vo skoro vremw nataka. Inace s.slivi jas vo biokut kupuvam e sea da pismapi se ama pa za bebe kolku treba pola kilo. I da sum primetila pidolgo vreme ako gi cuvam muvlosuvaat, taka da poima neam kako se suseni iskreno ne jadam jas slivi
Прочитав на линкот од Алисија. Не ми е јасно зошто на сите бисквити ставаат шеќер. Знаете некој што не содржат, ако воопшто постојат такви.
Ne znam ni jas. Gi kupiv bez da procitam i mu dadov ednas. Drugite jas si gi izedov hahah ali preblagi se!
А зошто двопек?Зошто не обичен леб,не мора да е бел... Лично јас, побрзо би дала обично лепче,од причини што дете е мало, а двопекот е премногу тврд,сув,побрзо би можело дасе направи несакана штета со него. Двопек пробај да грицка,со оброк не би дала јас.