Фала Леона, а магдонос, пиперка кога може? Мислам дека мојот педијатар ми рече дека може после 7-7.5 месеци, ама има толку различни мислења и ставови и меѓу педијатрите и на интернет за различни намирници... Ама јас не би брзала со храната имам доволно за комбинации сега за сега. Фала во секој случај.
Од хип, хумана или бекутан може после неколку месеци мислам, прилагодени биле за бебиња, а обичниот ( филтер кесите за нас што ги користиме) мислам не смее до година дена.
Давам топол чај од коморача пошто е настината.Но не ми прави кејф чајот мириса на ментол плус препорачлив е за грчеви Затоа прашав за камилицата
Еве и кај мене подкашлува одвреме навреме, ноќеска како носето затнато да и беше а на лекар нема ништо одговор добив, малку шлајмче ама ќе го исфрли. Не сум мирна ич, ама за диши/не диши да чекам со куп болни деца ич не ми иде. Арно ме потсети, и така не пие течности мојава ама ќе и направам чајче.
Јас и крвна слика направив и се е во ред.А хрчи како моторна пила.Моево па мало освен цице немам ни што да понудам друго
Од утре сакам кравјо млеко да воведам, прв ден самп едно лажише за проба и алергија а 2 и 3 ден оброци, за да можат наредните три дена и сиренце со палента совет? Имаме 7 месеци и 22 дена?
За кисело кравјо мислиш? Ако да, можеш. Три дена по малку ке ставаш. А за сиренце мали сте. Обично после кисело млеко, даваат урда млада несолена- од проверени извори, па младо сирење, моцарела па после година и кусур некое одсолено сирење. Јас досега само кисело млеко имам дадено.
А каде ова време наоѓате млад кромид? Многу пати читам освен млад кромид, и праска и кајсија, ама дека не им е сезона се чудам... А стар кромид и лук од која возраст се воведува? И треба варен да е или...?
Секаде има и млад кромид и лукче- пазар, маркет. Праска и кајсија кои има замрзнато дава или од компот....јас давам од купечките каши зошто не мислам на година и пол прв пат да проба праска и кајсија инаку давам еднсш во неделата . Стар кромид и лук откако ќе воведеш повеќе видиви намирници, појаки се, од младите па да се 'истренира'желудникот.
Педијатарот ни предложи млеко благо кравјо па потоа сирење отсолено од здравје радово со палента. Младо никако.
Ееее, греота е бебе што цица да пие кравјо млеко, зошто да пие? А за младо сирење реков од сигурен извор. Општо познато е дека нема фајде од кравјото млеко толку рано, ама како си сакаш.
мајки жолчка од јајце од кога и по колку дА давам, и колку денови? Некаде имам прочитано од 7м по 1/8 да давам ама не сум сигурна
Јас со една лажичка и чекав 2 саати реакција (според педијатар) за да може да правам кажи со кравјо млеко а не со ад и денес за прв пат дадов со бисквити плазма мелени со млеко по 2 часа.