Sakam kompir da dadam utre ama nez so sto da go izmesam. Denes jabolko i morkov imase pa da ne davam i utre so toa kompir. Od zelencuk samo morkov i kompiv i tikvica imame vovedeno ama neke ni da cue za tikvica i najmaloto parce go primetuva i pluka. Inace mami kako voveduvate praz kromid i luk i od kolku se tie?
Компирот можеш со морковче Кромид и лук на 7 месеци вовефов,ги мешав со веке пробани вкусови Со тиквица кромпирче морковче ке ставиш + кромид или лук Јас уште немам дадено праз мислам на 9+ или покасно
probaaj tikvicka svarena so oriz I malku morkov. Mozes I telesko meso da dodades. Blendiraj. Toaa bese omileno jadenje na moj bebus
Bebuskata pred tri dena vleze vo 4 meseci ...pocnav da mu davam po malce sokce od jabolko Hipp za dve nedeli mislam da pocnam i so kasicki isto hipp...koga e najdobro da zapocnam so domasni sokcinja od masina i so kasicki... Koj imate vreme pisete mi sto da mu davam za jadenje vo ovoj mesec,sto e najdobro da mu pripremam posto mi e prvo dete i nemam poim
Искуство некоја со сокчињата на фрутек..Имам дома неколку од пакетчиња па се мислам дали да дадам..Од јаболко и камилица пишува на нив
Мајки од која возраст детето може да јаде од истиот ручек/храна како и ние? И од кога ќе се воведе цела жолчка исто ли се дава два пати неделно?
Zavisi sto jadete Zacini,svinsko,zaprska,przeno ne bi dala nikako pred godinata. Mojata od nekoi si 16-18 meseci pocna da jade od naseto(musaka,oriz tava,polneti peperki i slicno).
Што друго може да се комбинира со јајце освен кисело млеко и јогурт Мојава несака уста да отвори кога го давам со нив Само јајце сака ама рано е како ужинка да и давам или ???
Мислам зошто жолчката содржи железо и не може железото да се врзе со млечен производ т.с. калциумот. Ако грешам Џои може да ме поправи.
Da poradi toa jas licno ne gi mesham Ne e nesto strasno de no ako veke sakate da se iskoristi zelezoto od zolckata togas ne zaedno so mleko
majki bebe nikako neke zelencukovi kasi. kazete care ve molam. nemozam veke. mi ostanuva da probam uste kupecka zelencikova i koga ke pocneme so kromidce lukce moze drug vkus ke gi saka. neznam veke sto da pravam
Мами денес 3 ден завршивме со јаболкото..Денес ја излапа цела каша да имаше уште мислам ке јадеше Што може на 5+ за утре што да дадам..Исто гледам за жолчка сте правеле муабет керка никако не ја сака како ли се нњ пробав има 22месеци и не сака..Освен палента и км со друго нешто може ли..? Бидејки така сум пробала
Јас овде стално читам дека даваат со млечни производи па помислив дека така треба Ке пробам со зеленчук да дадам Фала Џои