Za proso: edna casa voda, 1 lazica proso. Varam na tivko 10tina min. Poklopuvam da postoi minuta dve i kombiniram-i so ovosje i so zelencuk. Na 7m prv pat dadov.
Deneska pedijatarot mi potvrdi cveklo visni cresi se crveno od 12. Kazete mi treba da vovedam pastrmka. od kade i kako se gotvi. varena ili pecena?
Јас на седум ги воведов Читам на @Cka и рекле до годината да чека Јас за јагода и малина чекав годинка За вишна и цреша не
Земав цреша од КАМ замрзната незнам дали таква да пробаме или купечка да купам готова каша ? А ананас од кога смее
Цреша дадов свежа,вишна замрзната исто од Кам сум земала Ананас не памтам кога дадов ама сигурно не беше пред 10 полни
Кравјо млеко од кога се дава и со какво се почнува Јас и не се водам по педијатар,побарав и второ мислење истите одговори ги добив за исхраната Се водам по 3то мислење поточно со мислењето на @joy1 и останатите
@Mari* кравјо млеко 12+, полномасно. Да кажам за мене, искрено, јас воопшто не му имам дадено благо млеко на синот. После толку прочитани лоши работи, па и плус со егзема е, мислам дека нема потреба. А кисело млеко, јогурт, павлака и крем сирење, обожава. Можеби грешам ама барем дури се доиме уште не би дала млеко.
Мами банана од кога може..Пробавме јаболко па му дадов и јаболка и морковче денес ама си крка со сласт..5+ сме што друго може..? Дали може слива од компот пример или замрзната бидејки сега нема сливи..? И од зеленчук освен компир што друго може..?
Јаболко,банана,компир,морков,ориз Од 6+ слива,круша,тиквица,тиква мислам и батат можеш и уште нешто ама не ми текнува
Жени ве молам за совет. Бебето ми е 8 месеци. Почнавме со дохрана на 6 полни, пред тоа бевме на ексклузивно доење. Многу тешко оди јадењево, воопшто не јаде. Му правам дома кашички, пробав потечни, погусти, ладни, топли никако не ги сака. Пробав и со купечки, иста приказна. Ќе проба 1,2 лажички и после со молење и лажење одвај пола тегличка. На 7 и пол почнав и со втор оброк, него уште помалку ми го јаде. Станува во 7 и кога ќе стане не сака да цица, па во 7:45 му е доручек. Во 9 ипол цица и заспива. Се буди околу 10:30-11 и ручек е во 12. Вечера планирам од 9+ да воведам околу 17:30 зошто во 20:00 заспива Дали нешто не правам како што треба? Предлог за распоредот на оброци кај вашите бебуши. Само фрлам кашички , а со мерак и љубов ги правам.
mozes banana da dades, tikvicka tikva krusa. Imas suvi slivi sekogas mislam jas od biokult zemam, gi varis blendiras mozes posle toa i da mesas, mozes i vodata vo koja se varele slivite da mu dades kako priroden laksativ. Nemoj kompot osven ako nema seker i dr produkti ili ako e poodamna napraven. Davaj svezo sekogas
Ok, fala nas od drugo ni e osipot, ama vo se se posomnevav iako posle 8 m pienje mala bese verojatnosta da e od toa, fala sekako
@TheSecret благодарам многу..Суви сливи имам да..Но имам и свежи но замрзнати се па дали може од нив да дадам..?
Neznam da ti kazam pravo jas ne sum dala svezi pred nekoe vreme vovedov slivi i deka neli nema sega zatoa suvi mu davam. Valjda moze i svezi sepak sleva si e sliva
Јас не би давала воопшто зденка. Јас ретко јадам зденка, преработка на млеко кој знае што се бутаат во неа. павлака ти е после 1 година.
Ти благодарам @TheSecret ставив суви сливи за денес па ке видиме понатаму..А водата што се варат потоа можам да му ја дадам така..?
Pa nekade kako da imav procitano za zdenka deka ne e bas dobra,ama drugarki mi vikaat im davale uste okolu 10-11m. i pavlaka i zdenka ,pa zatoa sega prasav da znam dali da voveduvam.
mislam ti pisav pred nekoj den za ova deka prvo probavme jabolko i banana i sliva, sega sledno krusa ,morkov ,tikva.