моето е 7+ и давам ручек и вечера само.. руча околу 1:30, 2, а вечера меѓу 7-8 навечер. Во 9 си легнува. Нензнам дали е правилно или не, мене педијатар ми рече подоцна да му давам за повеќе да го држи преку вечер, но пак станува на 2ипол, 3 часа за цицање. Ќе мора да го одвикнувам, бидејќи се научи да спие до мене и в креветче никако не сака.
Sovetot na pedijatarot e sosema pogresen,a vasiot redosled na obroci e super rasporeden. Golema zabluda e deka ako mu dades na dete pokasno vecera,ke spie noke. Vecerata kaj sekoj covek,tereba da bide nakasno do 20c,ili 2casa pred spienje. Da ima vreme zeludnikot da ja preraboti. Eve sme nie vozrasni,jadi pokasno,posle cela nok se prevrtuvas,ne mozes da spies. Terajte si taka. A za odviknuvanje od nokni podoi,ako uspeete dobro e,sin mi do 1.5 god samo ednas se budese preku nok. Spienjeto vo krevetce,isto,ne e zakon. Spijte kako vi odgovara,sekako za nekolku god(ne mnogu)samo nema da saka da spie so vas
Müller околу 6-7€ се Ептен практични се Овошје,зеленчук па и бисквитче можеш да ставиш и го шмука само сокчето @alisijad и ние немаме некој ред Се буди во различно време така да и оброците ни се секој ден без ред Некогаш доручек во 9 некогаш во 11
nejkese kasa mu ponudiv zatvara usta mava so race i se vrti, ali zatoa koga go vide siseto ke stanese cinis sam da go zeme mu ja dadov kasickata pred eden saat si ja izede sega sam otvarase usta.
Досега не си давала ништо? Ако сега почнувате со пробување вкусови тогаш мени нема. Ке си имате бар месец дена еден оброк и останато се е цицање или ад. Новите работи ке ги воведуваш претпладне и ке давап ден два од една намирница,па воведуваш нова исто со неколку лажички првиот и вториот ден па на крај правиш комбинација од веќе воведените намирници
Tri dena voveduvas nova namirnica, primer denes mu davas jabolce edna dve lazicki, utre malku poveke, zadutre se poveke . Potoa prodolzuvas so nova i se taka. Koga ke imate probano poveke vkusovi ke moze i da si jade. Eve denes nas ni bese 3 den od kruska, i izede skoro cela kasicka krusa so jabolko. Odi vo temata voveduvanje na cvrsta hrana kaj bebinjata ima poveke objasneto
A kolku vreme bi trebalo da go drzi kasickata, denes izede okolu 100 grama, i za saat ipol placese za mleko ko da e pregladnet i vo eden zdiv go ispi
Aj probaj stavi orivce, kinoa ili palenta pa moze taka poveke ke go drzi. A zasto tolku kratko stvarno ne znam :/
Ако е активно,ползи или што знам јас нормално е да огладни побрзо Крај краева немора секогаш да значи дека мора после оброк 3-4 часа да е сито
ne polzi mal e uste, otkako jadese kasicka si sedese vo hranilka si igrase edino sto se iskaka ako zaradi toa, ama i drugi denovi mi bara mleko posle 2 casa, nikogas ne go drzi poveke, a veke ke treba eden nemlecen obrok da ima i kako ke bide ne znam..
Овошје + житарици за да ги држи....ориз,пченкарен гриз, палента. Јас обично пченкарен гриз ставав..не знам најубаво ми одеше со овошје.....+ дека потешко какаше не идеше во предвид ориз.
Мари пробај да и го одложуваш млекото по еден час...Не знам на колку време ти бара навечер....ако бара на 3 саати...почни на 4 да и даваш...кога ќе се навикне, па на 5.
Слично...двете се од пченка...Пченкарниот гриз е покрупен колку што се сеќавам од палентата...оти толку само едно паковање истрошивме...после дојде време за глутен и на пченичен преминавме.
Па можно е да Сабајле почесто давам чисто овошје без житарици Може секој ден така ? А лепче дали да давам во ручекот за да е сита ? Јас сакав двопек ама знам некоја членка ме предомисли па не дадов си реков за леб да почекам ама сега можам 9 полни сме
Majki nie sme 5 pred 10 dena pocnavme ovosje jabolko krusa sliva I banana ama samo probvevme samo edna golema lazica so jadime.nie tolku mu davam neznam so gr kolku idit I kako da mmeram.neznam sega da.prodolzam ovoj mesec so ovosje da ja ranam I kolku kolicina ili da.pocnam istovremeno I zelencuk da probame mi e strav setne dali ke mi jadit zelencuk dajte sovet iskustva