Мајки и за телешкото најдов денес домашно ама е замрзнато околу едно кило некаде. Како да го средам? Да го одмрзнам и да го исечам и пак да мрзнам или да го сварам па пак да мрзнам? @Sunshine_1979 мислам имаше пишано како го средваш ама неможам да најдам.
Одмрзни го па исечи на парчиња колку што мислиш да ставаш во оброк и свари ги,па после замрзни си ги сварени во посебни ќесенца и вади си за секој оброк ,јас вака правев.
@Isidora86 јас купувам мисиркино од виндија, колку што најдов информации не е третирано исто како пилешкото.
Od Koga grasok, biskviti I kakvi ima bezutenski? Treba da pocnime so voveduvanje mlecni proizvodi kakvo sirenje davate? od Koga smee makaroni , I zolcka
сакам да воведам карфиол, ајде идеи дали да го дадам чист 3 дена или да го мешам со нешто како вие го воведовте?
-жолчка од 8 месец постепено се дава 1/8,па 1/4 па пола и на крај цела жолчка.Правиш секако измегу пауза не даваш секој ден -грашак на седум месеци дадов -бисквити безглутенски знам се лобело .Ако имате полни 8 можеш и глутенски.Избегавај џиџи бебе и слични преблаги се ,полни со шекер -макарони посни од полни 10 месеци -млечни производи од 8 месеци.Со сирење не брзај.Скоро сите се мн мн солени.Давај јогурт,кисело млеко,урда несолена,кефир
Фала многу. И ме интересира ние сега ќе почнуваме со месо колку пати во неделата да давам телешко, колку пилешко?
kolku vreme otprilika jadat vasite bebusi edna kasicka od 125 gr`? Nie po saat vreme se ranime, nekako kako so sila da mi jade mi deluva deka dolg periodov...
Ај нека кажи да не напрам глупост иначе за 1недела сме 6 . Син ми за 15-20 мин јади одма се досега само кај оризот наорај малку проблем се друго маф
Pa ne poveke od 20 min. Ako mu e pogodena ja lapa za 5min a ako ne ili ako pocne da izveduva neso togas podolgo. Koga ne saka veke pocnuva da kenka i dzabe ke dremam na hranilka. Jas od negde 4ipol ili 5m davam Dadov od skoro 5m i go mesav so vovedeno. Gaden e taka i loso mirisa za sam Mlecno so kiselo mleko i jogurt. Sirenje treba ne soleno. Biskviti ima bezglutenski na lo bello ama imaat bajagi seker. Makaroni smer ako imas vovedeno gluten, no bez jajca da se. Osven ako nemas vovedeno celo jajce, ne pamtam kolkavi ste.
mojov mnogu bavno jade, si golta popoleka, pa gleda vo crtanot, i koga gledam cel saat pominal, inaku ja izede cela denes i otvarase usta koga ke mu ja doblizev lazickata ama epten bavno
A zasto mu pustas crtani? Mu se odvlekuva vnimanieto. Jas osven vo navedenite situacii odma mu davam nova lazicka i jade inace crtani zborenje smeenje plukanje gukanje saat nema da ni bide dosta.
Карфиолот 6+ го пишува во бебе готвачот, јас пред седум негде дадов, ама имаше многу гасови и малку грчеви. Пробав подоцна и во ред беше. А за јадењето мојата исто кратко јаде, десетина минути, некогаш уклучен е тв, некогаш не, ама она секако не обраќа нешто посебно внимание.