Јас го користам оризот на хип и никогаш не ми се правеле грутчиња Прави го малце поредок и дури го поливаш со вода мешај една минута со вилушка Маслиново и кокосово треба по една капка во кашичките,едноставно почнуваш со користење
Дали сте замрзнувале тиква ?купил мм ама ке почне да се расипува само фрлам.дали може да ја исецкам и да ја смрзнам?ќе биде ли вкусно за јадење?смрзната треба ли да ја сварам или превин одмрзнувам па варам?
Majki, vodicka, cajce od sto da mu davam, od sise ili? Strav mi e da ne mi se odbija od cicanje, mozno e?
Kromidot go varite ili svez go blendirate i kolku kolicinski za pocetok stavate? Vo sekoja li zelencukova stavate kromid i maslinovo ili ne?
Fala Kako da.znam.kolku e 60_70 grama so sto.merite ili na primer davate pola jabolko ili krusa ili kako.jas samo jabolko krusa avokado I sliva imamm dadeno sega neznam.kako da.prodolzam da.gi davam.istite sekoh den ili kakko zosto vaka zbuneta.sum I dali davate voda sok cajce nesto.
Поверојатно е дека нема да ти фати шише со цуцла, ако досега не си давала. Пробај, нема да се одбие од цицање.
Со што ја комбинирате леќата ? Видов можело магданос да се даде исто на 9+ мора свеж или може и сушен
Fala @joy1 Da ve prasam -vo gradinka na meni gledam zelka,med,kiseli krastavicki,riba...Prasav dali e i za bebinja i mi rekoa da,za niv samo e pasirano.a za del od rabotite e rano da gi vovedam.ima nekoja majla da mi pise kako pravela za vo gradinka so bebe so ishranata?
Денес почнав со jаболко, сварив, почнав да пасирам и пасаторот почна да чади, исклучив. Што правам погрешно? Не е доволно 1но jаболко, треба поголема количина, или? Што е подобро од пасатор, да земам, вака ке се запалам, а можи и да се расипа, нз, страв ми е да го пуштам. Ако не е за овде праш.игнорираjте.
Blender A zasto cadi, moze se rasipal. Inaku poubavo e svezo jabolko za stolicata. Peceno i vareno e protiv proliv
Во блендер можи и помала количина, еве пр. 1но jаболко? А зошто чадеше незнам, нов беше, прв пат го употребував. Инаку почнавме со проба на вкусови, па како што ве читам подобро е да се почни со варено или печено...кога се дава свежо нз...