Jas najcesto so sliva za da ne mu napravi zapek, eve sea sledno so jabolko ke probam. Inace za cimet cejlonski cimet se dava na bebinja mislam ama toj e od 7+ Majki a batatot so sto go mesate?
@joy1 @TheSecret фала за одговорите Денес прв пат му дадов 3-4 лажички готова кашичка од јаболко се испоплука, фаци правеше како шкембе чорба да сум му дала така да не верувам дека за два дена ќе јаде 100 гр али ајде ќе видиме. Друго прашање имам, јас кашичката му ја дадов ладна од фрижидер, има ли врска тоа? Да не треба да ја замлачам барем да не биде ладна или нема везе? Tnx
Стави ја на собна Т саат два пред да му ја дадеш.Немам јас топлено каша никогаш Или спушти ја во џезве со топла вода
Majki neznaev za koha tema mi e prasanjeto. Vaka sinko na 8mart ke polni godinka, na dornje sme no nekako nemam dovolno mleko za da prodolzime. Sakam da go odbijam posle godinkata,znam mozam kravjo no ne go saka, provav. E sega dali mozam da stavam pr Neskvik ili pa od Zegin Zdrava hrana mi predlozija nekoe si Bio Rise Natural mleko go imalo i so vkusovi( vanila, cokolado)? Kako ke propie dr mleko neznam
@Love86 дои го дури имаш млеко, а после и да не сака кравјо, нема потреба од него ако внесува други ферментирани производи- кисело млеко, јогурт.. Јас не сум многу за тие додатоци како несквик и слично, ама над година како ќе си одлучиш ти, пробај можеби ќе сака.
Си јаде млечни производи,но многу малку ми јаде во последно време едвај 200гр(мерка ми е голема тегличка Хип).Има три оброци и пробувам ужинка но некако сум збунка цела што да дадам колку да дадам. Си мислам дека ми е малку слабо, незнам веќе
И палента и просо со овошје мојат само сакаше Подоцна палента и со кисело млеко ама тоа тек од осми месец Палента купувам на дивела
@Love86 мојот е 15 месеци, само на мајчино, а јогурт, кисело млеко, крем сир, павлака му давам во оброк. Мислам дека млекото наше им е доволно за нивните потреби плус млечните производи. Ужинка кај нас во последниве месеци е овошјето, насабајле сака лепче, житарици, палента. Исто оброците ни се околу 200-250 грама, ретко повеќе.
Navecer ti se budi li za cicanje?Moeto uste stanuva po 2-3pati,ne cica kojznae kolku no samo na toj nacin prodolzuva da spie.Probav so cucla ama ne biva
@Love86 не се буди, ама од мал е така од 2-3 месеца спие преку ноќта. Можно е од навика да ти се буди.