ај да ми дајте некој совет....све шо е овошно без разлика дали купечко или домашно ќе јади, ама солено или зеленчуково НИКАКО!!! дајте некој совет или таен рецепт.... и со месо се почнува од 6 месеци? со шо го давате? колку во неделата?
Мајки, дали кромид може 6+ и колку време го варите? Исто сакав да прашам дали е сеедно дали е стар или млад (без перцата нормално) и на пр. ако се воведе едниот дали тоа значи дека и другиоте воведен?
Isti sme i nie. Jas mu mesam zelencuk so jabolko kruska sliva nesto takvo poneutrealno ovosje za da ima blag vkus inace nema sansi da jade. Majki dajte ideja oriz za rucek so sto da mu napravam. Imamw probano jabolko krusa sliva morkov tikva batat tikvica kompir. Utre prv pat proso planiram kako da go napravam kolku na kolku i dali da go pokisnam od vecer?
Of bre mojov nejade zelencuk nikako ako nema ovosje izmesano. Jas proso imam na davert ama do sega ne sum pravela pa ke vidime kako ke izleze
На неколку пати пробав со купечка во неможност на набавам месо, абе само ке помироса и пишти не сака да прпба
Веројатно има одредени денови ама нз ни ја зашто не земавме. Дур не земеме свежо не му давам али па мене не ми беше гадна кја прпбав баш на месо мириса и благуњава дека со морков. Со што да му го спремам да се покрие мирисот на месо?
За свежо прашуваш? Месо со се давав Морков обавезно ставав,обавезно или компир или ориз,плус малце пиперка кромид лук како зачин,подоцна и шери домат додавав.Па од десет месеци телешко со макарони правев.Ама му треба добро варење и блендирање дека остава како растегливи парчиња и не се џвака Готовите и мојата не ги јадеше ич
Не не рано ви е Јас домат дури на 10 полни дадов Зависи и месото дали е младо Јас домашно земав и пак го варев по саат и пол обавезно