Mozes pogolema kolicina, varis, mozes I lukce malce morkov ,paskanat, so vodickata zatvaras teglicki dodeka e zesko I imas za 3 dena primer
Zdravo zenski od mene za prv pat vo ovaa tema. Na 7. 02. Pocnav na cuca da I davam jabolko/peceno, I davav tri dena, nekako natamu navamu I ne I merev po kolku I davam, posle na cetvrtiot den I dadov krusa, prvo samo kruska kolku da proba potoa I ja izmesav so jabolkoto. I toa I davav tri dena. Gledav kolku tolku da zabelezuvam kolku davam, mislam koja kolicina. Denes I dadov samo jabolko. Si jade deteto da ne e za podrek, ama od sabajle nekje so placki, pa gledam deka okolu dva si jade bez problem pa odluciv vo toj period da I davam. E sega procitav, deka vo petti mesec se dava jabolko, krusa, banana, oriz. Jas I dadov jabolko I krusa po tri dena, na sedmiot samo jabolko, nekako ako I dadam banana ke dojde nekako spored mene se na brzina. Kako davate vie, sto davate, po kolku vreme, mojava maticna mi vika sekoj den razlicno I pocni so zelencuk. Po tabelitesto gi gledam zelencuk ima vo sestiot mesec. Izvinete ako sakate objasnete mi, knap sum so vreme I nemizam da peosetam niz temava. Sekoj sovet e dobredojden. Malku mi e cudno ako ovie namirnici se od petti mesec sto se dava vo cetvrti???
@Saraa во глобала во 4 ти ништо не се дава.Ама ние си брзаме често со дохрана така да истите намирници се и во 4 и во 5 ти месец. Можеп да и дадеш јаболко и круша сега заедно па да преминеш на банана.
Мајки за два дена полниме 6месеци..Имаме пробано јаболко банана круша слива тиква морков компир..Друго што можам да почнам да давам..И бисквити од кога може и со што ги давате..?
@joy1 , jas I dadov dr hrana osven majcino mleko tri dena pred da napolni pet meseci. Znaci veke sme 5+ go terame sestiot. Ajde ke bide, nekako mn mi e strasno ova voveduvanjeto na tvrda hrana od ova bev I seuste sum najisplasena. Fala ti za mislenjeto.
Немаш причина за страв Постепено ке воведуваш внимателно и тоа е тоа На пет плус можеш и слива и тиква веќе да дадеш И морков и компир
Брокула со 6полни може..? Мислев подоцна е таа..А со што може да ја мешам и како ја подготвувате..Варена или..?
јас ја давам со компир и малку лукче. И не ја вариш многу, колку да зоврие водата да кркне два три пати
Go prativ mm da mi kupi puter ,mu rekov na President bez sol e(taka citav) .Mi rece vo sostav imalo sol vo site. E sega aj objasnete mi koj e nesolen puter i kaj da baram
Денес трет ден како почнавме со пробување вкусови, конкретно каша од јаболко и купечка и домашна, ама безуспешно. Бебево нема шанса да голтне нешто, се плука. Два пати на ден пробувам му давам, џабе неќе. Утре ќе пробам со банана. После колку време почнаа да јадат вашите бебиња? Инаку има 5 месеци и 3 недели и само цица.
И мојата беше таква после цел месец фрлање каши некако пројаде и тоа купечка биди упорна. Еве после 3 месеци пак одбива да јаде.
Riba, prokelj i urda dadov prv pat na 9. Mada sto poslednive 2 moze i malce porano, ama jas sega vovedov. Tukuuu zeni, moevo mnogu kiselo m jade, skoro so sekoja zelencukova kasa, da ne ne e dobro ili?
моето на почеток јадеше солидно. Кога наполни 6 почна по помалку, сега има 7+, два оброци треба да давам, а едвај еднаш јаде. Сега го мачи забче ама и претходно се изнафрлав каши