Moeto denes sedmi den sto mu davam kasa, domasna pravena, izede cetvrtina od sredno jabolko, mn li e malku li poim nemam. Mojata od sabajle nekje da jade, edvaj po malku ica a kasa so placki, zatoa I davam kaj 14_15 casot.
јас ничто не разбирам хахахахаха...ај вака од вас да случнам ко по искусни ....на полни 6 шо давате? шо јадете и по колку оброци? *
Moeto od odma pocna da si jade, e sega e 7+ i ima denovi koga place i ne jade kasa ali toa samo so zelenvukovite. Ovosnite gi lapa mislam i lazica ke goltne. Mnogu e bitno koga davas da ne e pregladneto i razbesneto i da ne e sito. Znaci 15 do 30 min pred obrok
Да да, внимавам на тоа. Кога е расположен тогаш му давам. Ајде денес му дадов банана некако подобро ми се виде, не плукаше туку ја вртеше во уста и голтна нешто. Покасно ќе пробам пак. Tnx
Malata e 11+.treba da vovedam zelka bidejki i vo gradinka i davaat .i ovosen sok vo koj pretpostavuvam ima i portokal. Za zelkata ke probam neli varena sekako a za portokal ceden sok taka? I za belka od jajce porano od godina ne moze neli?
Mami kako spremate riba,so sto ja kombinirate i kakva riba davate?Moeto dobiva nagoni za povrakanje,nikako da ja prifati. I dali moze da ja zemam kasickata na Hipp ovosnata so jabolka i borovinka deka nema cista borovinka pa da dodadam nekoe dr ovosje pr.bananka i plus plazma. Inaku 11+ e
Добро, ќе правам и јас од сега така. До сега му варев и на 3 пати му го давав, претпоставувам ништо не му е
Majki morkov batat tikva kolku pati nedelno davate? Neli deka imaat beta karoten jas cesto davam pa me karaat po doma
Јас морков секој ден и давам на мојава ретко ми се случува да и дадам две комбинации што содржат бета каротен. Уште не е портокалова мала шала
можеш варена или печена во фолија со лукче и магданос.Обавезно и компир ставав со риба така ја јадеше. можеш да ја дадеш од хип кашата и по желба да ја мешаш со друго
Рибата печена во фолија со лук и магденос. После пасирана со компир и блитва. Блитвата го неутрализира тешкиот мирис. @TheSecret јас лани го предозирав син ми со бета каротен секој ден во ручекот му ставав батат зошто иначе не јадеше ако не му е на благо, плус често морков, плус имавме домашни тикви кога за доручек кога за вечера. Дете стана портокалово на дланките, коренот на носот и кај веѓите. Остај тоа јас не го ни приметив. Другарка ми надвор ми вика што си претерала со моркови, јас викам не бе малку му ставам. Вика а тикви и батат, викам ехееее секој ден .
Има некој Лобело што ги даваат од 7 или 8+. Јас уште не сум дала искрено, се спремам домашни да направам. Патем, црвената леќа колку ја киснете?