Вакво слично купив од Галериа Кауфхов, од делот за домаќинство. Максимално го искористив и сега со вторава пак ќе си го користам. Кашичките ја задржуваа топлината и без проблем ги давав после неколку часа одкако сме испаднале.
Mojava nema sansi edno jabolko I pola krusa da jajt,denes pola jabolko I pola krusa I ne.zavrse od to samo.pola izede e zato.posle kon 3 mu mesav kompir,morkov I tikvica ama ne mnogu pak za cudo izede.ne se ima slucebo do sega da jadit celo jabolko neznam kako da pram so sila ne biva da jadit.a drugo so zelencuk davate ?
Ste dale li kasicki bebevita? Majka mi zemala od sliva ama osven hipp do sega dr ne sum dala nez dali da mu ja dadam
Па пробај можеби ке јаде Јас имам пробано мене не ми ги сака Освен месни кашички од хип друго ништо Него мами дали давате на дечињата од овие сокчиња кашички што ли се Пишува од годинка дека се даваат ама според намирниците не би требало да е проблем и на скоро 10 да се дадат
Почнавм со воведување...првите 2 пати шматаше туркаше лажиче и слично. Но вчера 1/3 изеде од кашичката Сега за сега фала богу нема реакции се е во ред. Ако така остане за една недела нешто друго ќе пробаме.
овие мислам дека се да ги дадеш на детето само да си јаде т.е. да ги шмука...и сигурно ќе направи лом , мене неколку на поклон ми донесоа, планирам со лажиче да ги давам кога ќе може да ги јаде намирниците
Cim e sliva ke jade, nego mene mi bese za markata Bebevita do sega osven hipp ne sum dala druga a skloni sme kon alergii. Ama sepak sliva e neznam. Tuku gleam vo nekoi kasicki vo sostavit pisuva deka sodrzat sok od limon i toa tie sto se 4+
7+Кои се намирници нови за воведување ? Денес матичната ни кажа кисело млеко,осминка од жолтка,мевце телешко и пилешко,грашок,друго што ?
Za ovosje edno po edno dva dena od se za da se vidi dali ima nekoja reakcija pa posle mesas edno so drugo. @anastasijaki prasav od koga da pocnam so zelencuk? Dosega imam dadeno samo morkov i tikva a od ovosje imam dadeno se. Znaci samo morkov i tikva od zelencuk imame probano. 5 meseci sme sakav da prasam od koga da pocnam so kompir, spanak, tikvica itn? Poso gledam na fb nekoi majki na 6 meseci pravat jadenje za decata so maslinovo maslo, sol, kromid, luk, avokado, tikvica, morkov i domat.. pa sakam da znam da ne nesto so mene ne e vo red ili majkite preterale?!
epa jas ti pisav deka sme 6plus i imame probano skoro se od namirnicite za ovie meseci, znaci imam dadeno kompir oriz brokula, tikvica ..tikvicata orizot i kompirite se megu prvite sto se probuvaat slobodno mozes da dades, za brokulata cekav 6 meseci i nekoj den da napravi, spanakot e podocna isto i kromid ,luk domat , maslo e ponataka. Avokado planiram uste malku i toa da dadam.
Секое дете е различно , најбитно е да е најадаено и да качува на килажа, син ми се јади ама тоа е до детето. Неможиш да споредуваш полека полека ќе се разјади . А од зеленчук давам карфиол, брокула, ориз. Заега тие намирници ги имам воведено и доволно е за комбинација .
Заради оштетување на црниот докторот ми препорача на синчето 8+ да му давам само органска храна.ако знае некој да ми каже продавници или од каде да набавувам храна свежа и сама да му ја приготвувам.
Ако си член на групата на фб . Здрава храна здрави деца можиш да најдиш секакви рецепти и има продавници низ ск за органска . Јас е сум од ск и не запамтив како се викаат
Ме интересира што е разликата во оној батат што има вкус на костен и овој како портокалов што е??? До сега се земав од тој со влус на костен денес мајка ми ја пратив да купи и таков и дале. Да очекувам некаква реакција од тоа или ?
Kupiv sokce na Hipp od banana, i posle citam pozadi pisuva sok od limon, od koncentrat od limonov sok ...da go davam ili ne?