Zatoa sto e visok alergen jajceto, a posebno belkata. Jas prvo ke mu napravam alergotest pa posle ke vovedam.
Знаеш дека треба од вена да го боцнат?А можно е на таа возраст и невалиден да испадне тестот сепак е мал
@Annath во право беше, бебе не сака да фати шише, си игра, ја џвака цуцлата и ич не пие вода... Од лажиче 2-3 голтки и толку...нз како да и давам вода...а мора водичка веќе да пие, нели? @Joy сега брзо почнавме со пробување вкусови, јади по 100гр некаде и помалку, некни и денес ми повраќа, не по многу...и не наеднаш после хранење. На пр вчера јадеше оброк, денес сабајлево поврати. Можно ли е да е од храната нешто, ненавикнато мешето...? Досега скоро никогаш не повраќала...
@Lorins ако нема никакви др симптоми најверојатно е од дохраната.Можно е да не му одговара некоја намирница или комбинација
Znam, ama mora da se napravi immunoCap test za alergii zosto nekolku pati do sega imase reakcija eve so poslednata na batat uste sme so oteceni limfni zlezdi. Greota e se edno isto jade od sto mi e strav da mu dadam novo.
Znam. Ama mora. Sega imalo nekoja nova metoda immunocap za bebinja skloni kon alergii so atopicen d. samo na institut za imonologija se pravi pa toa ke pravime za poveke vidovi hrana, laktoza gluten, prav muvla i sl. do sega pokaza alergija na poveke raboti megu koi i adaptirano mleko taka da mora. Mora da jade nesto nemoze samo na jabolka i krusi
Леле луѓе кажувајте што да правам, веќе 10 дена се обидувам да му дадам да јаде на бебево, нема шанса, уста не отвара, прави фаци. Следната недела ќе полни 6 месеци, до сега само цица. Јаболко неќе, круша неќе, банана ај некако со мое млеко му дадов голтна нешто. Абе нема шанса. Незнам дали да се нервирам или да напраам пауза неколу дена па пак да пробам. Хорор..
Биди упорна,од пауза не добиваш ништо Можеш морков,компир и ориз да дадеш Можеби повеке ке го сака зеленчукот И кере на почетокот не сакаше овошје Само ориз јадеше и со него се пројаде
Педијатарот ми рече да му давам: јаболко, круша, банана, слива, морков, тиква, кајсија и праска. Толку. И чисти, да не ги мешам..
И зеленчукот што ти го набројав е соодветен за месеците што ги имате Мора да пробаш да мешаш можеби така повеке ке сака
Ќе мешам, ама ја неможам ни да ги воведам. Неможам да рачунам дека сум вовела нешто зашто ништо не голта Плус нели само сабајле да му давам нешто ново, и тоа нема шанса преку цел ден се обидувам неколу пати кога е расположен, џабеее..
Mami 5 I pol meseci sme da prasam kolku pati na den davate kasicki I po kolku ? I dali davate sok nesto za pienje