Lugje jas ne davam cisto, pr eve denes prv pat davav banana I dadov nekolku lazicki da proba cista banana, pa I izmesav so morkov, strav mi e da ne ne moze da se kaka. Mozebi pravam greska, ama ako moze prosvetlete me eve vie kako poiskusni, mojot pedijatar vika davaj kolku saka ne po edna lazicka dve.
Па морковот прави запек повеќеод бананата Инаку нова намирница на почеток мора да се даде малце поради претпазливост од алергија.
Znaci prv pat koga davam nesto togasgo davam cisto, veke po vtor tret pat moze da se mesa so dr ovosje ili zelencuk?
6+ е син ми дали може да проба грашок? Како го приготвувате ,бидејќи неможам да најдам готова од аптека ? Може од конзерва и само да го изблендирам? Предложете ми што би можело да проба друго . Сега за сега има пробано банана,јаболко,слива,круша,праска,брокула,морков,компир,тиква Фала
@TheSecret колкаво ти е бебето? Мојот е исто со атопичен дерматит, јајце не јаде се сомневаме на алергија, повраќа од жолчка. Имало и некој рида панел тестови, покажувале точно. Дали се работи за истиот или нешто друго е тој тест што ќе го правите?
6+. Neznam da ti kazam tocno, utre ke odime na pregled kaj detski imunolog pa ke znam potocno sto kako. A kakov e toj rida test?
@TheSecret преку крв од вена, има панели со по 20 продукти и во зависност на што се сомневаш и колку сакаш да испиташ, толку панели се одбираат.
просото е 6+ или не каде што проверив негде е 6+ негде 7+ и бела киноа купив од алкалоид ама не прочитав добро сега дома читам пишува дека можи да содржи траги од кикиритки,костеливо овошје , сусам и соја. Да знаете да не ја купувате за бебињата .
Дали е безбедна штом пишува значи има веројатност да содржи можи малку претервам но некако ми е мисла ја купив за да ја виведам и сега се мислам . Дали е подобро да земам рефус или истот е ?
Поминуваат на иста лента каде поминуваат и продукти од соја,сусам,белка затоа на скоро сите продукти истото го пишува. Јас на рефус никогаш житарки не сум купувала и не би