Која фирма ја купуваш , јас просо земав на био космос и не стои дека содржи нешто друго освен просо но киноа немаше
Jacmen i r'z nemam vovedeno posebno ,pa sakav da prasam gi ima i niv vo posebni pakuvanja taka? Mi rece pedijatarot imali nekoi kombinacii na zitarki od Hipp ili od Melupa(od Aptamil) . Pa sega i r'z i jacmen moram posebno da vovedam . I drugo pavlaka kolku za proba -kakva da i kupam?
Pilesko od kade zemate? Telesko se mislam od vero da zemam iako ne veruvam mn deka bas za bebe ke mi dadat krtina li? Maslinovo od koe zemate? I biskviti za 6+ ima li, davate li? Jas sakam meleni da mu stavam vo kasicka da pojacam. Inace nie mlecni proizvodi nema da jademe do godinka i nesto, osven moe mleko, netolerancija na mlecniot protein imame najverojatno, pa ponataka alergotest ke se napravi sega sme mali uste
Син ми има пробано на 6+ лизна и плукна не е нешто вауу ако лизне не му се допадна и не му давам веќе а кога ќе порасне ако побара ќе му дадам а со сила не. п.с животинско царство.
цвекло се дава варено, во лушпа цело го вариш, па потоа го лупиш. јас прв пат со јаболко и морков го дадов
Мами, ние уште некој ден и сме 7+, па уште еднаш да си го поставам прашањето По колку време го варите кромидот за во каши и дали ако се воведе стар се смета дека е воведен и младиот и обратно. Исто сакам да прашам глутен од 7+ или 9+ воведовте. Фала ви П.С: Дали киснете од вечер просо и киноа, читав некакде дека како житарици со ситно зрно немаат фитинска киселинаи и не се киснат а некаде во начин на подготовка пишува дека се киснат Извинете на долгиот пост и многуте прашања ама од прашано грешено нема
Na kolku meso dadovte? Nie ke mora porano na 6+ zos nesmeeme mlecni proizvodi nikakvi pa proteini ke mora preku meso da vnesuva , prvo bujon od telesko, sega zemav od vero taze
На седум полни Протеини имаш и во авокадото,мешункастите плодови,карфиол,брокула...подоцнаво јајце и ореви
Avokado ne, samo namirnici od nase podnebje, orevi t.e site nuts ni tie nesmee zos se alergeni ni jajce sega za sega nesmeeme do godina ipol. Taka da nemam i bas nekoj golem izbor. So ogled na toa sto i na banana napravi reakcija neznam sto da kazam
Па и бананата не е од наше поднебје..увозна е У тој случај ке се ограничиш на 5-6 намирници што исто така е лошо бидејки на организамот му фали разновидна храна за раст и развој
Znam toa e. Pa dobro ne se bas 5-6 namirnici ovosje zelencuk imame eden kup jabolo krusa sliva kajsija praska dinja lubenica cresa i dr zelencuk kompir morkov brokula tikvica karfiol piperka krastavica kromid luk ppraz da ne nabrojuvam sega zitarki mesunki, meso. Ete sega za sega nesmeeme mlecni proizvodi, jajce, nuts, kapini malini i takvi crveni plodovi, kako i juzno ovosje mango avokado i sl. Toa e, do 2-3 godini taka e so atopicniot dermatit mora mnogu da se vnimava.