Што ли ме чека и мене со атопичаров.. Кажи ми, реакцијата каква е? Осип по кожа (околу уста,тело) или поинаку се манифестира?
И кере има аутопичен дерматитис и давам буквално се Сега и риба по грешка воведовме,за среќа поминавме без реакција Јајце воведено,млечни производи и се што е соодветно за возраста Проблем сме немале досега
Исто и мојата до година имаше и јас давав се да јаде.На крај самата стекна имунитет и помина само од себе.Џабе мачкав креми и скапи и ефтини и кортико ... @TheSecret пробај да ја најдеш a drema ex omega кремата.Доста фалена е за дерматит во скоро време
Морам да го спомнам педијатарот Ми рече ако се појави реакција на некоја храна прекини и пробај за две недели пак да дадеш За среќа досега не сме имале проблем Него дури си овде да те прашам што се воведува на 10 месеци полни
Ок зш гледав на она бебе готвач и некако ми се видоа многу намирници за воведување,па затоа реков да прашам Ти благодарам
Nemora da znaci deka site so atopicen ke imaat reakcija na hrana. Ete kaj nekoj na hrana kaj nekoj bronhiti se javuvaat, kaj nekoj pa alergii na polen prav treva muvla takvi rab. A pa kaj nekoj samo problem so kozata. Ne e sekoj organizam ist. Mari kakp sto pisav nemora da znaci deka ako ima aTopicen dermatit ke ima i alergija na hrana. Atopicniot se povrzuva i so drugi sostojbi kako astma bronhit, povrakanje i sl, ama najcesto so alergija e sea dali na hrana ili nesto drugo ne e bitno. Ete mozebi nekogas ste imale nekoj problem pa ni na kraj pamet ne ti doslo deka e povrzano so dermatitot. Kaj nas netolerancijata na odredena namirnica se manifestiranajcesto okolu usta i pozadi uvceto. Joy i jas sakam se da davam ama od adaptiranoto se isfrlivme i napravi infekcija pozadi uvceto, taka da nema sansi da mu dadam mlecni dur ne potporasne za da se napravat testovi. Kako sto mi kaza imunologot ne se raboti za alergija tuku za netolerancija. Alergijata e za cel zivot znaci alergicen si na toa i toa i nema da se smeni toa, a netolwrancijata e na opredelen period, ete moze posle godina dena nema ima nisto i ke si jade se ne se znae. Ama sega za sega e vaka toa. Inace koristime mustela stelatopija i sega za sega e ok bas mu odgovara, pa neznam i jas se mislam dali da ja smenam. Zaboraviv da kazam, alergiite se najcesto nasledni, eve jas sum sklona kon alergii Na lekovi i na anastezija, ete i brat mi ko bebe imal atopicen d. Stalno so bronhiti i so netolerancija na mleko pa mu davale orizovo i soino ama sega idi zapri go pie po dva litra mleko na den. Btw, brokulata kako ja pravite za prv pat, kolku se vari, se blendira li zos jas mu pasiram najcesto tecno ako e ne jade, i dali samo cvetot ili i drskata?
Авокадото јас со банана и јаболко го имам дадено и еднаш само авокадо секако го јадеше, Батат,компир,брокула,морков,слива,праска,кајсија,круша,ориз, јас и спанаќ воведов оти имав домашен.
Јас само цветот го давам и варам 15 мин Кај нас црвенилото е на обравчињата Досега не се има јавено проблем нити со храна нити е проследено со бронхит и слично Можеби не е толку сериозно кај нас
Madzunot go stavas vo ovosje? Sakam da I vovedam, I koja kolicina?testeninite vareni I posle? Blendirani? Za riba mi rece pedijatarot posle godina, Thanks
Една лажичка на гладно давав Тестенините варени па блендирани со зеленчук(мојата до година заб немаше).
Мајки ај јас уште еднаш да замолам ако има некоја послободна во моментов да ми одговори: - Kолку време се вари кромид за во каша и дали ако се воведе стар се смета дека е воведен и младиот и обратно, - Глутен 7+ или 9+ и - Дали просото и киноата се потопуваат од вечер или директно се варат? Фала
Кромид дур не омекне убаво, а кромид си е кромид млад или стар. Глутен од 7м Просо немам давано, киноа не потопувам. Варам и спремам каша