Сабајле ми донесоа домашно телешко, е сега колку време се вари, и кога да го дадам сега или утре од сабајле?
Заедно. Да проба производ што содржи цели јајца, домашни кифли на пример. После и цело варено јајце, не се прави како со жолчката. Инаку белката одма дава реакција. Може и само да ја намачкаш со белка на кожичето, па ќе видиш дали ќе реагира или не.
Мајки со какви лажички ги храните вашите бебиња? Читав одамна некаде дека луѓето што јаделе со сребрен прибор имале многу придобивка за здравјето. И многу помалку се разболувале. Се мислам дали да му купам сребрена лажичка? Што мислите? Инаку јас некогаш со пластична некогаш метална го хранам, ама сега ми се убрте во глава да му купам сребрена.
Koga davate tikvicka, ja davate so se seme ili semeyo go otstranuvate, davate samo tikvicka ili stavate I maslinovo. Nie sme 5m I 20 dena, prv pat ke probuva tikvicka denes.
Jas ostavam.sose semki neli koga se vari blendiras nisto ne se poznava jas mesam so kompir,morkov,tikvica I nekogas karfiol I nie sme 5 I pol meseci
Со семка блендирана, првиот ден се препорачува чиста 2-3 лажички, наредните два може да комбинираш со нешто веќе воведено. Маслиново мислам дека е 6+, ако грешам некој нека ме поправи
Mami prosoto kako go varite? Kako oriz li? Se pokisnuva li od vecer? Utre prv pat ke dadam pa neznam dali 2-3 lazicki samo ili moze obrok so ovosj
И јас сакав да прашам за мангото,какво давате?Гледав на Хипп има манго со банана,може ли тоа и плус да додадам јас некое овошје пр.јаболка крушка...За една недела годинка полни
На околу 80-100 мл вода јас ставав голема лажица до две просо.Претходмо убаво измиено.Ке набабри кога ке е готово и ја впива водата.Не го варам повеќе од 20 тина минути.Само просо тешко дека ке ти јаде.Плус јако и убитачно ке му дојде ,мешај со веќе дадено овошје
Јас читав некаде дека просото и киноата како житарици со ситно зрно не содржат фитинска киселина и не се потопуваат, ама некои при подготовка ги потопуваат. И јас прашував ама не наидов на некој што би знаел да ми каже што е правилно. И јас не потопувам
Kupuvaj mlada tikvicka ima mali semki i ne precat. Kazete mi citrusi i se ostanato posle 1 god kako vovedovte?Dr mi rece malini kapini svinsko i orevi bademi posle 3 god. Sega se moze ama ne znam kako. I sol kako pocnavte da davate?
Лимон и дадов да шмука да лиже а подоцна и цедев Сол хималајска користам и за неа и за мене.Дур и варев месо со зеленчук при крај бујонот го посолував.Јас после годината и куркума давав ама по мн малце Свинско мојата не јаде уште а има скоро три години