Варам дур не згусне, не 5 мин., ако сакаш толку да ја вариш тури вода повеќе и вари на епен тивко, ама јас мислам дека немаш потреба За кашата не знам немам користено
На било која житарка ставам вода од кутурум, не мерам. За сите исто некако му доаѓа. Инаку не ја потопувам ниту една од вечер. Може е погрешно но така ги приготвувам.
Прочитавте за инстант кашичките на хип? http://www.bebac.com/vesti/ministarstvo-zdravlja-zabranilo-uvoz-hipp-kasica-za-decu-1
Мами ориз со што мешате со компир морков не ми го сака дали бидејки е некако по густо..Месо од кога почнавте..? И втор оброк кога воведовте..?
kupiv denes jacmen i prodavackata mi rece deka r'z i jacmen treba da seckisnat vo voda.ja prasav cela nokj li -rece dovolno bilo 1-2 saati. vie kako gi pravite?
При правење на комбинациите се водев по тоа дали јас би го јадела јадењето. Ти со што би јадела ориз, така би јадело и детето. Се разбира од тоа што имаш воведено. Дали ти би комбинирала за себе ориз и компир. Мене не ми одат, тоа ми е некако исто со исто, некако тужно. Затоа не ти јаде. Јас ориз комбинирам со морков, или може и со брокула. Плус кромид или лук, ако имаш воведено, незнам колкави сте.
Batat so sto kombiniraye i koga najcesto go davate, za dorucek iki rucek. Na sin mi dorucekot mu e ovosje a rucek zelencuk
Оти на ниедно прашање не добивам одговор? Ако јас пак да прашам млечни производи од кога и кои за почеток?
8+ mlecni. Jogurt mojata ne saka. Kiselo mleko obozava. Sutas imaat 4% maslenost najveke od site. Ima ovco kiselo mleko oд Николовски мислам. Се дава овчо на бебе? И дете леб како сака.... не можам да ви опишам. И ставам ситни парченца и си кине со заби и вика МЊАМ ЊАМ... Јас бутам месо она леб Сол почнавме по малку, докторот рече може после година у секоја каша која мислиш дека треба. Не знам како сега да воведувам цитруси... Кажете ми и после година се воведувате по 3 дена? Белка за некоја недела ќе почнеме... Докторот рече секој ден цела недела ама по малку... да излезе цело јајце у една недела. Вие како правевте? За ХИПП не ми се коментира, ние купечки не и даваме освен кога пробуваше вкусови од она што немаше у моментот, а и кога бев очајна да пројаде нешто. Ама само чист вкус. Имаат кашичка од малини и капини и јагоди за 4+. Многу несериозно. Иначе засадија моите од сите зеленчуци у нива и ништо нема да биде прскано годинава, телешко купивме од комшии, пилиња 2 земавме од другите комшии млади ептен... Круши немаме засеа...не е сезона. А купечкиве не мирисаат на круши и се гмо. Како се обезбедувате со овошје? Јас гледам да се накапани ама нема... За вода... почнавте со чешма од година? Милион прашања имам
Почнав со жолчка воведување. Сакам да прашам дали е во ред да ја дадам пред јадење само чиста или мора да ја мешам во кашичка? Пошо мојов џвака па му ја давам со прст,и продолжувам до кашичка