Mami denes ke mu dadam telesko prv pat t.e bujon samo. Planiram kompir morkov tikvicka da varam so mesoto ok li e ili da dodadam i nesto dr? I dali samo nekolku lazicki da mu dadam neli kako prv pat koga probuva ili cela kasa da mu ja dadam? Kako vovedovte meso vie?
Мајки имам многуу прашања, па помагајте! Веќе направивме 8 месеци. Глутен немаме воведено, исто и млечни. Сега ме интересира кога да воведам глутен и како? Кои житарки да ги набавам сега? Досега користевме просо, палента, киноа и амарант. Млечни како да воведам и со што да почнам јогурт или кисело млеко? Какви купувате? Исто и жолчка кога да воведам и како?
За млечни со јогурт и тоа полно мастен мислам на Дукат дека е најдобар . А со жолчка 1/8 три дена па ден пауза. Па 1/3 три дена ден деб пауза и ќе зголемуваш околу еден месец трае воведувањето на жолчка. За глутен не знам
@Верче4 жолчка се воведува еден ден со три дена пауза,исто по три пати. Прво осмина даваш секој трет ден три пати, па четвртина,па половина... Мислам дека ме сфати како. Кисело млеко јас му давам на Здравје Радово, пробав домашно да правам и не успеав За глутен јас воведов од 6+, а се почнува со овес, бидејќи најмалку содржи глутен. Купи овесни снегулки, па подоцна ќе даваш други. Јас давам и пченица и јачмен веќе.
Јас пробав со интегрален па со житарици не ги јадеше воопшто и се решив за бел на крајот ама само средата од 1 лепче сечено денот со исклучоци кога ќе го начека си зема лепче и повеќе рони отколку шо јади . Мојот од мал сака голем да биди шо да му правам
Ручка како дечко голем значи.јас мислев попара со кисело млекце за вечера на пример.сеа цвекло овие денови па лебче па булгур па золчка со полни 9 месеци.