Не постои такво правило Ако не најдеш домашно пиле? Подобар избор тогаш е телешкото а и ако веќе ти е за крвна слика тогаш дефинитивно телешко
Јас пилешко после година дадов, тогаш најдов домашно. Инаку јас мислам и дека порано се воведува телешко од пилешко, бифтек, барем според совет на нашиот педијатар и според табелите што ги имам.
Imam najdeno domasno pilesko, treba da mi donesat denovive. A za telesko jas dragi sum skeptik, od kaj da znam deka e od tele, tie vo mesara mizat sekako da mi kazat... toa mi e misla celo vreme....
@Saraa јас од Веро купувам телешко, кажувам дека е за бебе, до сега било секогаш свежо. Имаше период кога цел месец ме враќаа, не ми продаваа од другото дури не стигна телешкото. А и цената е висока, конкретно тука телешки бут е околу 700 денари, а бифтекот околу 1200, не верувам да лажат за бебе се работи.
I jas od vero zemav telesko. Sea dali lazat ili ne na niven grev neka e. Jas zemam malku 200 gr na pr. za da ne stoi zamrznato mn, ete kolku za edna nedela pa drugata pak zemam svezo. Tuku sto zimate krtina ili sto? Jas samo kazuvam telesko za bebe i mi davaat, obicno vo vero vo taftalidze zemam imaat posebno oddeleno mislam za bebe meso pomali parcinja visat vo toa stalazata.
Да прашам досега имав само доручек воведено сега на 7+ ќе воведам и ручек , по колку гр да бидат оброците и како ви се распоредени со подоите со оглед дека син ми станува во 6 а легнува во 21ч и навечер активно цица на секој 3 часа !
Спанаќ може да се замрзне??? Ако може дали треба предходно сварен или како? И црвен патлиџан како се приготвува ??
@Mari* @simonka93 фала ви..А дали може да се замрзне..? И колку одприлика давате тиквица пола или две три парчиња..И дали со лушпа ја варите или потоа ја лупите..Извинете многу прашања но прв пат давам па затоа..
Јас ја мрзнам. На крај на сезоната си ставам залихи за зима. Ги пакувам по две три тркалца во кеси за мрзнење. После вадам пакетче и додавам во манџите што му ги правам, ама додавам на крај на готвењето.
Тиквицата пушта многу вода и мислам дека не е за замрзнување,ти кажувам за веке сварена Јас давам од пола до цела,зависно колкава е Прво ја лупам па ја варам
@Mari* спанаќот за да се замрзне мора бланширање, во вода што врие 2-3 мин го ставаш да поврие, па го вадиш во многу ладна да се запре процесот на готвење. После исцеди го убаво и замрзни го слободно. Домат јас додавам при крај кога варам нешто, зеленчук и месо.
Ви благодарам ми се виде малечка па затоа прашав но пола мислам дека ке биде доволно..Пола ке ја замрзнам па за наредно јадење ке видам дали ке ја биде..Ви благодарам многу
Спанаќ жив измиен исушен може да се замрзне. А третиран не. Тиквица давам со се, ја обожава. Обично ставам по цела и останат зеленчук и излегува повеќе па одма дур е врело ставам во тегличка се лади и во длабоко на мрзнење.