Пред да го свариш тоа така? Нормално е да знаеш.. Дури и како конци да има низ него сварен кога е може да се случи, па најдобро бататот блендиран, тој не станува како гума како обичниот компир кога се блендира
Zdr sega pocna veke da jade po cel obrok no po 3 pati kaka na den po malku ne e suvo no se stega . Voda samo so lazice po malku, sise ne faka da ja probam so caj, koj da i go davam ,ili sto da smenam vo ishranava se i pravam doma
Мајки, 6 ипол месеци сме. По препорака на педијатар треба да воведам 2 оброк. Што е најсоодветно да давам за поручек, имајќи ја предвид возраста? Можи на утро ориз со некое овошје измешано? Не ми јади само овошје..додуша и со ориз почна по 20-30 гр да јади, ништо не сака...
Jas od ovosje imam vovedeno jabolko, krusa, sliva, banana. Banana ne davam I stvara zapek, pa tie tri gi kombiniram. Inaku sme 6 polni. Po preporaka na pedijatar I nie voveduvame vtor obrok. Momentalno voveduvam paskanat, vcera I dadov cisto nekolku lazicki pa posle so tikvicka ne I se bendisa, denes ke bide paskanat I morkov, ke vidime kako ke bide. Jas nemam vovedeno oriz, kakov oriz davate, obicen ili nekoj specijalen. Kako se voveduva oriz isto tri dena oriz pa posle dr nesto ili???? Pri voveduvanje edna namirnica davate tri dena, posle toa posle kolku vreme voveduvate nesto novo??
Денеска почнав со телешко месо и брокула прв пат дадов, е сега и наредниве два дена да дадам брокула или многу е три дена по ред? @joy1
Немој три дена по ред брокула По 2-3 дена можеш пак Само не те разбрав прв пат воедно даваш и телешко и брокула?