Не се даваат две нови намирници во исти ден-никако.Алегија,грчеви,стомачни проблеми...ако има нешто од ова незнаеш од која намирница е
Dorucek ovosje so zitarka (proso palenta kinoa amarant) a rucek zelencuk meso, oriz obicno za rucek davam. Mozes kromid i maslinovo vo zelencukot za da ti jade da ne e bljutkavo.
мајки од кога дадовте месо? и со што го комбиниравте? сега ке правиме 7 и скоро све јаде само во дилема сум со месово и веке има 2 оброка во денот еден благ еден солен
Ние сме 7+, уште не сум дала никакво, но колку што знам пилешко домашно 7+, телешко 8+, се комбинираат со веќе пробан зеленчук и се дава за ручек, телешко 3-4 пати неделно, еднаш неделно пилешко
Пробај слива кашичка или суви сливи покиснати од вечер и додадени во каша, кај нас и зрела банана знае да заврши работа
Ориз давав мелен на почеток, сега обичен варам па блендирам со останатото, прв ден чист ориз 2-3 лажички, наредните 2 дена го мешаш со нешто воведено, со јаболче можеш или зеленчук што го имате пробано, првиот месец што сте почнале со дохрана само 6 намирници се воведуваат, на 6+ јас секоја намирница ја воведував 3 дена (10 месечно), но и мене ме интересира дали се треба по три дена или може една намирница само 2 дена, зошто вака некако се некако исто му доаѓа
7+ воведов кромид по совет на членка од форумов, можел гасови и грчеви Исто било дали млад или стар, ако воведуваш млад без перца, три дена како и се друго,
Мајки брокула со што ја мешате..6+ сме мислам дека можее..? И дали можам да дадам бисквити потопени со оризово млеко..?
Kakvi biskviti davas? Gledav na lo bello obicnite sodrzat soncogledovo maslo, ne sum dala soncogledovo...