@TutiFuti баш да кажеш денес како сте поминале и јас планирам утре да и дадам. Колку што и ми текнува децата ни се една недела разлика.
Ние на 7 направивме 8 месеци пак тука сме јас те прочитав тебе дека ке му даваш жолчка и се охрабрив и јас инаку којзнае до кога ке чекав.
јас требаше уште на 7 ама не најдов домашни јајца, ама нема врска кога тогаш до годинка пак ќе мора да му дадеме.
Јас овде кај што живеам нема шанси домашни јајца да најдам, па морам купечки. Купив едни што пишува органски дека се. Ме интересира мами што живеете по странство какви јајца давате??
Околу 4 и пол месеци кога имаше, ама само пробуваше, цел оброк од сега почнав, после 6 месеци. На почеток дадов јаболче, банана, тиква и морков од домашни, круша, слива, праска и кајсија купечки. Проба и ориз, а компир со 6 полни дадов, пред некој ден, по совет од педијатар. Вода почна од 3 месеци, прво со лажиче, сега веќе месец дена од чаша пие.
Некогаш од село, ги откупуваме директно од фарма, некогаш био од супермаркет. Малата не покажала рекација ниту кај едните ниту кај другите. Обични, не-био, немам дадено. @TutiFuti јас само по еден нов продукт на ден воведував.
da se umesam za belkata-@Annath a ne se voveduva isto kako zolckata??i jas nemam dadeno belka. e sega da ve prasam-ne mozam da najdam kaj bese pisuvano .Za uzina za 12+ sto davate???jas vcera dadov pred vecerats banana seckana na parcinja(se ucime da ne e blendirana hrana). Citam po fb.uzinki davat nekolku vidovi ovosja pa neznam sto bi dala...
@danichap дали сите други намирници за деца купуваш био. Ја до сега 2 месеци од кога започнавме со исхрана на бебе се био купувам и не знам дали така да продилжам, не се мнигу разлика во цената.
Најискрено, не само за малата туку и за нас се био купувам. Овошје и зеленчук целосно, а месо/млеко/јајца кога не е од локалните фарми гледам да има и екстра ознака дека е без генетски модификации.
Мами денес бевме на контрола, 5 месеци имаме и ни рекоа дека може да почнеме со дохрана. Вака ми рече педијатарот: цела недела да и давам rice cereal растворено со мм или вода, по едно лажиче на ден, потоа поради алергиска реакција да и го мешам 4 дена со јаболко, 4 дена со морков, 4 дена банана итн. Дали според вас е во ред да почнеме на овој начин?