Uf pojma nemam, mislam edna clenka gi faleshe na lino vo drugata tema, no ne veruvam deka ima bez seker.
Абе таму ги фалат за награда. Треба натенане да излезам кај што е понавдено и сама да испитам. Не дека не се може без нив ама ајде
Мајки по колку грама максимум треба да изеде бебе од 9 месеци за еден оброк и колку од прилика јадат вашите?
Nema bez seker, jas site mozni opcii gi ispitav isto gjubre se. Edino ovie lobelo gi najdov bez mleko iako imaat seker i stvarno se blagi ama nas pa ni odgovara toa zos treba da se zdebelime malku.
Моето како му е по ќеиф, некогаш со сила 100гр, и другото го фрлам а некогаш ќе направам 200 па уште бара. А инаку некој предлог за вечера, дали најчесто житарки давате? Јас најчесто гриз со банана, ориз со морков, палента со некој зеленчук гледам да нр мешам многу работи за вечера да е полесна
Бев денес на педијатар. Малиот само 410 гр. покачил. Не е лошо рече зашто отидовме недела дена порано зашто мм нели заминува па сакаше и он да види како напредува. Со негова консултација ќе почнам со дохрана на 4+ . Моето млеко скоро и да го нема. Мислев се оправи, ама и самото тоа што не ги полни пелените како претходно ( намалив и ад филмајќи се дека имам млеко) полека ќе почнам да воведувам. Бебе готвач е за од 6+ месеци. Не знам од кај да се водам што можам да почнам, па ве молам за совет. Фала многу
Jabolko, morkov, tikva, krusha i ako kaj mn stvara grcevi, sliva. Petti mesec moze i banana i orivce.
Првиот пат да дадам јаболче пример каша или природно па да го подготвам? Ќе почекам за слива. Како да оди се тоа? Или ориз да дадам прво? Треба да е разварен? Леле извини ама мн ми е страв да не згрешам па препрашувам...
Ако сакаш ти да му готвиш природно ќе му дадеш, ќе го свариш малку колку да омекне,доволно е ептен малку да поврие... Ова за овошјето. Зеленчукот подолго се вари.Ќе му даваш три дена, со тоа што првите 2 по малку, а веќе третиот цело. Оризот сварен убаво,па изблендиран... Не се плаши, тука сме за што и да треба
Pr. Jabolko svareno blendirano dve lazicki prv den, vtor den 4do6lazicki, Tret den kolku saka bebush. Posle druga namurnica po ist redosled, pa mozes da mesas i dve vovedeni. Oriz jas dadov petti mesec.
Ми треба брз одговор ако имам дадено тетрапак млеко и не е алергично исто е како и домашно кравјо млеко нормално разредено и превриено. Извини што ке те позамарам ја купи или се снајде од некаде?
Мами кажете ми утре прв пат ќе дадам телешко месо..да му ја дадам само водата или може и месото? Матичната не ми напомена ништо, па според тоа најверојатно може од одма и месото да го јаде...