А користи ли некоја од вас Holle кашички? Планирам она што нема сезонско да дадам од купечка кашичка holle ама не ги спомнувате нешто...добри ли се како што ги претставуваат?
Ние имаме мака со ручекот, не сака да јаде и на почетокот не сакаше многу зеленчук. Овошниот доручек го јаде цел, ручекот само неколку лажичиња и се трга и бара да цица. Не знам како да го натерам да јаде
Na nas ni e seuste rano za voveduvanje na cvrsta hrana,no i pokraj toa redovno ve sledam na ovaa tema.pa ne mi e jasno nesto.ete na primer prva namirnica jabolka teetiot den davate cela kasa,znaci toa e veke eden cvrst obrok.naredniot den davate dve-tri lazici druga namirnica e togas cvrst obrok dali povtorno jabolka ili samo proba vkis i nudute mlekce
Cuca e 6 I pol meseci, mozam li da vovedam kromid. Gledam na bebe gotvac e 6+, e sega me interesira kako davavte t.e. voveduvavte kromid. Tri dena, samo kromid ili go mesavte??? Mlad, star kakov da dadam???
Јас со осум полни кисело млекце.што и да дадеш гледај да е со висока масленост.јас давам бучим козјак кисело млеко,урда сами му правиме а павлаката мегле. Па две три лажички нешто друго.па после кашичката од јаболче.
Paskanat i celer 7+ isto i blitva jas dadov togas a spanak negde na 8mes ama ako imas od kade da zemes ubav mozes da dades i na 7. Od beorg imam naracuvano i seuste naracuvam najveke zaradi jabolkata i pokraj niv si naracuvam i drugi raboti i sega za sega sum zadovolna
Ти благодарам Исто ме интересира каква палента давате, прв пат ќе давам, дали да ја мешам со нешто, дали чиста да ја дадам?
Кога прв пат дадовте банана? Јас имам до сега дадено крушка, морков, јаболче и оривче. Не знам што др смеам да давам?