4 ипол е. Дозвола имам од педијатар.Млеко немам воопшто и само 410 гр качи задњо. Пие и ад нормално, ама не знам што др смеам од вкусови. Сега само пробува, не јаде цели кашички. А може не ни може не сум пробала.
Jas posle 3 dena pocnav da mu davam po celi i pocna da gi jade. Dadov morkov, tikva, tikvica, kompir, banana, jabolko, sliva
Mojata si jade kolku I se jade, nekoj den cela teglicka od 125grama, nekoj den so sila do pola. Jas I imam dadeno jabolko, krusa, sliva, morkov, oriz, tikvicka, celer, paskanat, kompir, pilesko, zolcka-vo faza na voveduvanje.
Мајки по колку пати неделно давате телешко месо, со што е најдобро да се комбинира? Исто така сакам и жолчка да дадам па како да давам по денови?
Телешко давам три пати неделно..Најмногу ми го јаде со компир морков и кромид малку ставам..Со ориз сум давала и со тиквичка ..Туку жолчка од кога може..?
@joy1 а како се воведува жолчката колку време да се дава по четвртина, по колку половина и после колку време цела, со што е најдобро да се комбинира и колку пати неделно?
Јас давав 4 пати месо,два жолчка и еден 'посен' ден без протеини. Ја давав со палента,со банана,со зеленчук Отприлика давав два пати во неделата 1/8 наредна недела два пати 1/4 па пола и на крај цела жолкча Измегу давав и нови работи
Кога воведувавте глутен секоја житарка ја дававте по три дена или доволно е еден ден па друга? И освен овес, 'рж, јачмен и пченица што друго спаѓа во глутен?
Реално, житарките и онака се даваат секој ден, па твој е изборот како ќе дадеш. Може три, пет или десет дена да дадеш една иста, а може и секој ден различна. Реакцијата на глутенот се забележува многу подоцна. Да, може, ама не ја загревај во рерна или на рингла туку во сад со врела вода стави ја тегличката.
Здраво темава е огромна никако не успевам да ја прочитам цела горе доле главно знам ама само мала консултација со вас би сакала. Имаме пробано јаболка морков круша денес дадов компирче не го сакаше утре ќе му го спремам со малку млекце . што друго може на 5+?
Можеш да дадеш тиква, тиквица, праска, кајсија, слива, банана.Мислам дека и брокула можеше на таа возраст, не сум сигурна. Давај му посебно за вкус, а потоа прави комбинации
Повеќе од 6 продукти не се воведуваат месечно така да дел од горе наведените во 5 ти дел во 6 ти ке ги воведеш.