Mlad kromid davate li na bebinjata, t.e vo kasa? Dali isto i toj se voveduva 3 dena ili se smeta za voveden veke cim ima star vovedeno?
Кромид, лук давам само така што ја користам водата во која што сум го варела. Пример за зеленчукова каша кога вариш на крај пред блендирање го вадиш.
А зошто мало парче кромид да не оди и во блендирање? Јас мислев така да ги правам дел од кашите кога ќе го воведам...не е препорачливо или нешто друго е?
Јас го блендирам и кромидот, мало парченце ставам да се вари и се блендирам заедно. Млад сеуште не сум дала само стар.
Јас и млад и стар кромид си блендирам во зеленчуковите каши. И плус си додавам од водичката каде што се варело.
Родена е 2840. Јас сум крупна мислам не толку многу дебела али имам вишак, а маш ми е висок но многу слаб има 59 кг на негови 30 год. И се тешам дека на него е и затоа е толку ситна.
I jas blendiram kromid i toa ne bas malo parce, kromidot i lukot se najzdravi. Bas se zacudiv toa sto pisa pogore deka ne dava kromid, jas vo sekoja zelencukova obavezno stavam i kromid a kaj i da e i luk ke vovedam. Tuku prasanjeto mi bese ako ima vovedeno star znaci moze i mlad da se dade ?
Мајки, од која возраст почнавте со дохрана и со вода тие што сте биле со цицање? Мислам дека пред 6 мес не треба ништо др да се дава доколку цица ама кажете вие од искуство. Јас давам само чајче бекутан и тоа не редовно а некогаш и по мн малку вода превриена. И каква вода сте давале вие дали од оние специјални за деца или било каква флаширана превриена?
Мајче, во темава имаш многу совети за првите чекори при воведување на цврста храна. Доколку имаш дополнителни и поконкретни прашања слободно потпрашај не. Јас почнав со дохрана некаде во 5ти месец бидејќи малата не напредуваше доволно со тежина. За бебчиња што се на мајчино млекце може и од 6ти. Нема потреба да му се крати млекцето на бебчето според мене, но секое бебе е посебно, па родителот мора најдобро да го процени моментот. Инаку водичка проба мојата некаде кога почнавме со дохрана. додека беше на доење и немав дадено. Давав превриена бебешка вода.
mamicki 7m sme aj dajte idei za kasicki do sega imame probano jabolko,kruska,banana,sliva,kajsija,praska,oriz,palenta,kompir,morkov,brokula sto uste mozam da vovedam od zelencuk i ovosje
Јас пред неполн месец почнав да давам млад кромид, кромид, лук (6+) па затоа прво само водата, по совет од доктор. Кај и да е и јас ќе сменам. Не е дека не е препорачливо, напротив, само за старт ми рекоа така.
Според мене чајчето бекутан на ексклузивно доење не ти треба, непотребно шеќери. Јас лично со дохрана почнав на 6м и истиот тој ден и вода прв пат дадов. Мислам дека поспремни за дохрана се околу 6 месец.
Ако сте полни седум веќе можеш и месо да воведеш.Телешко и домашно пилешко(ако најдеш),кромид,лук и пиперка
Majki,9.5meseci sme i nemame vovedeno tret obrok Ve molam idei za vecera? Kiselo mleko bas i ne sakame fala
Слободно давај и млад и стар кромид, исто и лук. Само гледај да не е од оној кинескиот лук, огромни бели чешниња. Сега има младо лукче, почни со тоа, повкусно е.
Јас првен дадов преку некои продукти кои содржат јајце. Кекс ли беше, тестенина ли...нешто во тој стил.