Имаш глутен воведено? Некои на 9м воведуваат цреши, вишни, јас ќе причекам, уште малце годинка па ќе воведам. Тоа воведов на 9м, глутен и жолчка.
Мајки, ќе воведувам глутен, па сакам да прашам за житарките. Дали користите снегулки или цело зрно (пченица, овес, јачмен...) и како ги приготвувате? Претпоставувам ако е цело зрно од вечер се остава во вода? А снегулките? Што сметате дека е подобро?
Epa od brokulata i blitvata mu e. Da namalam znaci. Inace majki so sto mozam da kombiniram domasno napraveno orizovo mleko, osven so banana zos nesmeeme? Pa ni jas ne davam zaedno se taman rabota. Dodusa spanak uste nemame vovedeno.
Јас видов на бебе готвач па затоа пишав Него дури си овде да ми кажеш како се воведува кравјо млеко Прашав еднаш никој не ми одговори
Најарно прво во млечна каша да го воведеш. После да пробаш да пие, 2:1, два дела млеко, еден дел вода. И бирај полномасно, не лајт верзија.
Кравјо се разредува на почеток, прво 30/70 кравјо/вода една недела, па 50/50, па 70/30 и после чисто. Јас не би брзала со кравјо, додуша нема ни да дадам тетрапак јас кравјо, тоа е се освен млеко, а од сигирни извори млеко немам а и нема потреба од кравјо додека има ад и така. Јас тестенини немам воведено уште, бебе е уште 10 дена годинка, има толку намирници да јаде што не гледам потреба од тестенини. Ние имаме јеловник една недела ич да не се повториме, е до толку разноврсен, само вечерата ни е досадна, палента со кисело млеко, мада откако почнав да правам урда правиме повече комбинации.
Со што да го комбинирам за кашичка? Во кашичката чисто млеко или исто со вода И каква реакција да очекувам,доколку има Како да знам ако не и е добро од тоа млеко Извини,те бомбандирав со прашања И јас уште немам дадено тестенини, Кравјо сакам да дадам Се си мислам дека повеќе ке ја засити и нема често да се буди навечер И ние сме 11+
Гриз може, палента варена со млеко, или некоја житарка да потопиш. Стави исто 2:1, и пожелно од сабајле давај неколку дена, а после ќе даваш за вечера, бидејќи млечните каши се даваат обично за вечера. Реакции - може да појави осип, на лице, на гради, на меше. Може да добие проливче или запек. А некогаш може и повраќање да има, иако е многу ретко.
Немој да мислиш така, многу често се случува од кравјото страшни грчеви да се добиваат. Јас лично кога пијам чисто млеко во стомак ме сече ко со нож нешто после тоа. Пробај ако сакаш, ама јас ти препорачувам навечер чајче за добра ноќ, со маточина и камилица да даваш место млеко, ќе се смири така повеќе.
Ако се појави нешто од овие пожелно е да прекинам или? Одма не планирам да дадам,за една недела некаде ке пробаме
Давам чајче камилица,се буди стално и дури не дадам нешто да пие не заспива Па давам чајче место млеко Фала ти Не,реков да пробам само Ако не и одговара ке прекинам
Грашок и леќа ве читам дека од 9 се даваат, мене матичнава ми рече може да давам сега на 8 месеци, и веќе дадов грашок
И јас давав од 8 грашок, леќа, боранија. Ние чај навечер пиеме од 2 месеци, млеко не пие навечер, од 9 до 7 сабајле ако стане чајче ќе се напие и продолжува, мајчина душичка, маточина, камилица и нане е чајот, Детски чај на Бекутан во филтер кесички.