Mamicki od koga moze bebe da jade lebce? Da receme so jogurt ili sl. Slusav deka porano nas ni davale posle 6 meseci ,a sega ??
Па вие дека сте со дерматит незнам дали можете глутен,жолчка,и млечни производи.Јас дадов и боранија тогаш
и јас знам за празот дека е покасно ама многу мајки го даваат порано, не знам дали си член на здрава храна, здрави деца на фб , гледам многу рецепти во кои има праз а бебињата се по 7-8 месеци. Таму можеш да најдеш и некоја идеја за оброк. Јас сакав да те прашам блитвата од кај ја купуваш, како ја спремаш?
Ќе се умешам и јас, денес втор ден воведувам блитва, јас купив од пазар...немам од каде чиста некоја а имам прочитано дека блитвата најмногу впива пестициди од зеленчуците, и шубе ми е ама тоа е. Ја потопувам 20 мин пред спремање во вода со сода бикарбона, после плакнам, варам со останат зеленчук и пасирам. Ич не ја сака
И јас не најдов чиста и воведив од Тинекс ама после тоа цело лице се нафрла не како алергиска реакција туку ситно рапаво ексик подобро да не му ја воведев
Ништо ќе ја чекам таа на свекор ми, насадил блитва и малце спанаќ за синко, ни спанаќ не воведов од оваа причина и за него слушав негде на тв дека највеќе примал пестициди.
Sinko e4+ samo sto napolni 4pocnav so vkusovi jabolko,krusa,banana....sega ke pocnam i zelencuk( morkov, brokula, karfiol) ova mi go odobri pedijatar.
Jas od vero zimam do sega ok e. Ja mijam normalno i ja varam posebno i ja frlam vodata kaj sto se varela ne ja koristam.
Jas na 10m prv pat lebce dadov, jogurt porano malce. Omilena kombinacija im e. So leb vo raka se najradosni Kako spievte nedelava? Saka sega vo krevetce ili...? I jas samo sto ke go zemam se smiruva i zaspiva, samo ne saka. Pa si go zedov so mene da si spieme zaedno Дали во текот на ноќта им давате било каква течност освен млеко? Зборувам за тие деца што често се будат. Со цуцла моево не призаспива
Моето маженце почна со дохрана на 4ти месец со кашички... што можам да му давам ? На бебе готвач има од 6+