Не давам ништо, а е 9месеци. Последно вечера, пие чајче и заспива. Се буди ама не ја чекам да се расони, ја ставам во релаксатор го пуштам да ја нишка, дежурам 15тина минути и пак ја враќам во креветче. До мене никогаш не сум ја зела да спие.
Ме замисли сега, и јас приметив дека е нафрлан ама нетипично за алергиска реакција (мада и таа незнам како би изгледала точно), како ситни бубулички има мегу веѓи, околу едното окце малку, на едниот образ едно-две, околу устата ситни што викаш како рапавки ама се заедно не е нешто многу... Ќе ја паузираме блитвата малку, па ќе видиме понатака Дали може да се отиде во нивната продавница да се купи нешто или мора претходно да се нарача?
А динстано што е? На помалце вода? Глеј само да не ти загори. Ти можеш слободно да печеш, ама суво е така, дали ќе го јаде бебушка.
Да,уствари прво малце се пржи кромидчето со останатите работи па се додава малце вода Реков да пробам ама незнам дали е во ред така за нашите месеци
Неее пржено не, немаш потреба. Ама навистина има толку мновќгу намирници да јадат сега и толку е лесно бебе да му зготвиш, не вреди да се брза. Особено ако е јадачко бебе. Да му динсташ ама ако користиш вегета, сол, па да прими зачините, а вака што, немаш потреба да комплицираш. Мое мислење
Јас динстав за првото, крмидот го проварувам на почеток со малку вода да испари сосем, па додавав друго. И за нас така готвам, масло не ставам во јадење, ептен на крај кога е јадењето.
Мами од кога почнавте со нокни каши..И дали може домашни да правам и какви или мора од нокните да се зима..За некој ден полниме 8..И за спарено што мачкате...?
majki koga vovedovte vtor obrok i sto uste moze da mu dadam na 6 meseci ( jabolko,krusa,banana,sliva,kajsija,kompir i morkov ima probano)
Само брокула другото не Млечни производи се од полни 8 Плазмата содржи и глутен(8+) и мед (12) За палента ти пишав дека може
Риба да, јас тогсш воведов. А за плазма на 6+, не знам како ви текнува. Глутен? Мед? СОЈА? Може и најбитна е сојата у ситуацијава. Па јас не ја јадам а камоли на дете да ја дадам.