Fala mnogu Pak jas izvini ti dosadiv , kako go dava se na pocetok I so sto se kombinira , mozi vo ovosni kasicki?
Секоја мајка одлучува за детето, има мајки на 5м и грав што даваат, ама тоа не е во ред. Сега може не се гледаат штетните последици, ама ќе порасне, поготово девојче, кога ќе добие циклус на 9г тогаш ќе сфати колку е штетна сојата од плазмата.
Zdravo majki, od 5ti m, planirame da pocneme so probuvanje na vkusovi. Znam deka se zapocnuva so probuanje po lazicka-dve, od edna namirnica vo prodolzenie na tri dena, pocnuvajki so jabolko, kruska, sliva, morkovce... no prasanjeto mi e otkako gi isprobame vkusovite, od koga zapocnuvam da davam cel obrok? Pretpostavuvam cel 5ti mesec ke probuvame vkusovi, pa od naredniot 6ti mesec veke bebeto moze li da izede cel obrok kasicka? Potoa kolku vreme ima samo eden obrok kasicka, i od koga se voveduva vtor obrok?
На пример првиот ден ќе му дадеш две три лажички јаболков утредента ќе дадеш 5 6 лажички третиот ден цело јаболко т.е колку оно сака да изеде можеби ќе сака можеби нема да сака цело
http://www.beorg.mk/ eve ja nivnata strana mozes da procitas poveke za niv i nivnite proizvodi. Jas obicno pravam naracka preku facebook (mozes da gi pronajdes pod ime BeOrg e-fresh) sekoja nedela vadat lista na proizvodi sto gi imaat na raspolaganje so ceni i mozes da si napravis naracka i da odis licno da si ja podignes ili ti ja nosat do doma za 70 den. Jas sega za sega sum zadovolna, naracuvam preku sms poraka na fb i mi ja nosat sekoja naracka do doma
Прво водата ја воведуваш, т.е вариш веќе пробан зеленчук во водата во која се варело месото, како супа, пасираш и даваш. После и месо, ситно сецкано. Ако немаш дадено, со 7 месеци може лук, кромид, блитва, спанаќ, брокула, карфиол... Моево од вчера е 7 полни, денес првпат месо ќе јаде, пилешко, претходно водата ја проба. Месецов планирам и млечни производи да воведам, исто како со првото. Од LoBello кексите (безглутенски) пред еден месец дадов првпат, повраќаше цел ден, имајте на ум да не давате прерано. А глутен воведов минатата недела, првпат проба леб, домашен.
Kolku vreme se voveduva vodata isto 3 dena ko zelencukot ili ? Nie sabota ke pravime 7 meseci. I mene pedijatarot mi preporaca od 7 meseci so mlecni proizvodi. Od koja firma ke davas I sto mleko kiselo ili jogurt,urda nesolena mozi?
Не, водата не мора така, ама ако сакаш може, не е проблем. Јас давав преку еден ден, оти не готвев месо секој ден, а преку еден ден стоено не давам на бебе, се' уште. Ама ќе мора да варам месо од вечер кога ќе почнам на работа. Од млечни производи ќе почнам со кисело млеко, тоа ќе терам за почеток, после недела-две јогурт, а урда имам домашна, ама покасно ќе ја дадам. Од Бучен Козјак ќе давам, оти дома само од нив јадеме.
А какво е вашето мислење за овој став? http://www.fakulteti.mk/mobile/news...ekoj_den_meso_a_ushte_pomalku_mesni_proizvodi
Ај и јас да си кажам, месо максимум 3 пати неделно, а глутен до година не? Е со ова не се согласувам.
Со многу работи можеш јас му правам некогаш со оризче морков компир му комбинирам и со карфиол брокула мешам повеќе зеленчуци
Od lobeloto i mojot povrakase ne e do prerano davAnje tuku do biskvitite, jas probav edna mi se zgadi mislev seker ke dobijam ne pa bebe