Bidi vnimatelna so bananata, kajnekoi deca predizvikuva zapek, na pr kaj moeto bebe. Mn retko I davam banana.
Pa zatoa i se cudam kako da ja davam hehe Inace ko glupa nekoja nemozam da mu iskombiniram sve edno isto dajte help nekoja plus kombinacija eve sto jade Jabolko-morkov Jabolko-krusa Jabolko-sliva Kompir-morkov Tikva Banana Oriz kako da kombiniram neznam...
Mamicki jas dadov orizovo mleko tetrapak posto odbiv od doenje i nekako mnogu dobro go prifati za razlika od ad i obicno mleko. Toa mi bese spas. Inace prvo od bioklut go kupiv a sega i vo ramstor gledam ima pa od tamu nabavuvam. E sega dali e ok i kolku e zdravo da go pie navecer toa mleko(orizovo)? Dali e vo red sekoja nok da go vnesuva? @joy1 please za tvoe mislenje?!!! Inace imame skoro godinka...
@Isidora86 оризовото млеко никако не смее да го замени млекото од животинско потекло во исхраната на децата. Млеко се нарекува само затоа што личи на млеко, но составот не му е ни приближно ист со обичното млеко. Тоа е само јаглехидрати и вода и евентуално да е збогатено со некои витамини. На децата за здрав раст им се потребни есенцијалните масти од млекото од животинско потекло, протеините, калциумот, витамините А, Б12 и другите од групата на Б витамини..... Значи можеш да го даваш повремено како оброк или во кашичка, нема штета, но не треба да ти биде како замена за обичното млеко. Најдобра опција штом си престанала да доиш е да најдеш формула што му одговара штом ете не сака да пие кравјо млеко, или пак да пробаш со козјо млеко.
Fala na info. Jade kiselo mleko, kaskaval, jogurt, urda, pa zatoa smetam deka ima dovolen vlez na mleko i site vitamini sto gi nabroja. Ova orizovo mi sluzi samo za podlazuvanje navecer i se prasuvav dali mozebi ima nekoja steta od sekojdnevno vnesuvanje
Штета,во смисла на тоа дека нема воопшто калциум кој им е потребен на децата за раст и развој мн.Ако внесува доволно други млечни производи преку ден за едно шише навечер нема штета веројатно.Можеш и дома сама да си правиш,погодно е и за лугето кои се алергични на кравјо.Јас ако бирам тетрапак кравјо или оризово би го избрала второто.Во секој случај посоветувај се со лекар
Majki davate nokni kasi I kakvi? Zemav denes dve eve ovie 9+ sme. Dobri se za navecer? Sega poleka pocnavme da voveduvame vecera. Kako gi podgotvuvate?
Веројатно со вода се прават Апропо муабетот од пред некој ден ,кога некоја спомна дека штом на кашата пишувало за 4 месеци значи така стварно треба да е.Епа не е.Денес гледам хип каша за 4 месеци со БОЛОЊЕЗЕ СОС.Значи месо,домат,зачини...за бебе од 4 месеци.'Браво' за Хип кои гледаат профит да направат на штета на бебето и 'браво' за мајките кои тврдат и понатака дека хип е во право
Риба,јагоди,месо,домат,тестенини се во кашичките од 4+ Ужас Ние 11+ и некогаш тешко да најдам нешто соодветно за месеците Јас воопшто не сум задоволна од хип,неколку пати имам дадено и обавезно детето ми е нафрлано кај препоните и газето Мед кога можам да воведам,имаме повеќе од 11 ипол м и што друго може да се даде Краставица?
Јас мед мн покасно дадов ама затоа што првата ми имаше алергија Ако немаш дадено праз,грав,краставица можеш Постепено и со белка ке почнеш После годинка и црвени плодови јас дадов:малина капина јагода ама внимателно Со сол исто почнав на годинка некаде
Ништо од ова немам дадено Празот како се приготвува ? Гравот само зрното или може како манџичка (без запршки нормално)
Праз како лук и кромид..еден вид на зачин.По едно две тркалца мали е сосем доволно колку да се даде вкус на јадењето Јас на почеток само зрната ги давав т.с ги блендирав со лукче ,кромид,малце сол,домат ..мојата немаше заби па правев каша После почнав како чорба да и варам и да ги јаде така
E sega I Mari me uplasi so nafrluvanjeto od hipp. Jas prv pat zedov vakvo nesto sega, obicno se doma mu gotvam mnogu retko kupena kasa. Se mislam dali voopsto da ja dadam