Idei za vecera sto mmu potgotvuvate na vasite najmili.prosoto so sto kombinirate I cveklo od koj mmesec se pocvit?
sin mi jade po 100-150 gr na obrok ,neznam dali da mu davam pomalku ,a otvara usta jade bez priblem da ne go podrecam.Ako mu dadam pomalku brzo posle toa pak e gladen
Не можеш да се водиш по тоа колку јаде друго бебе, сите различно прифаќаат храна, и различно јадат количински. Колку му се јаде, толку, нека ручка.
педијатарот ми рече павкаја и јогурт понатака не сега, затоа што се правеле со млеко во прав. сега само кисело млеко, несолено сирење и несолена урда.
Сакам да прашшам за млечните производи..дали се даваат како појадок или како ручек или пак нема врска може било кога?
Najcesto za vecera se davaat. Pojadok zitarka so ovosje, rucek meso so zelencuk ili zolcka so zelencuk a vecera zitarka so mlecni,pr palenta so kis mleko ili urda i sl
рано ни е за вечера, а матичната рече да воведам веке млечни производи а ете јас изумив да прашам кога да ги давам..нели обично на 8+ се воведуваат млечните а вечерата покасно.
Neznam da ti kazam, i nue sme 8+ veke nedela dena kako vovedov vecera, takov raspored na obroci mi napravi paskalov. Inaku mislam deka otprilika vecera 8-9m se voveduva, sea zavisi i od deteto
За млечните ли? 7+ и вечера од 8м слободно Мн си редактираат модераториве па малку сум изгубена дали нешто др сме зборувале
Млечни можеш веќе, а во однос на вечера мене ми рекоа да почекам, треба од воведување од еден до друг оброк да има околу 2 месеца поминато, ако ти е од поодамна воведен ручекот и има поминато околу 2 месеца можеш да воведеш.
Имам домашно пилешко, па сакам да прашам како го замрзнувате? И дали го давате само белото месо? 8+ сме. Фала
Go varam pretbodno vo ekspres lonec, potoa razdeluvam parcinja po 50grama so se voda, vo teglicki I vo zamrznuvac. Na bebeto mu davam belo meso, I ednas probav kopance. Povekje go saka beloto meso. Nareden pat koga ke go razdeluvam meseto ke stavam I pomalku od 50grama, bidejki so zelencuk mi izleguva mn I pola kasa ja frlam.