Jas davam tonus leb pa otkako vovedov gluten. Nekogas namackano so k.mlwko pa mu kinam i grize a pocesto namesto zitarka vo zelenvukova kasicka.
Kako se voveduva gluten,kako I obicno, nesto sto sodrzi gluten se dava tri dena ili ima nekoja razlika???
Нема потреба од три дена воведување. Глутенот секако дава реакција доста подоцна, нема веднаш да покаже. Ако си дала леб, бисквити или овес, веќе ти е воведен.
Po preporaka od mojot pedijatar e od 7 do 8 meseci. I me sovetuvase da davam, se vo zavisnost od bebeto. Sabajle I dadov griz so jabolko. 7meseci I 12dena sme.
Глутенот по најнови истражувања е најдобро да се проба меѓу 4 и 6м, но јас по препорака од матичната го дадов на 7м. 9 е прекасно мислам
Човек да незнае што да прави за глутенот сите доктори различно зборат јас до седумипол месеци немав дадемо гледам врсници на моето дете више им е дадено и се запрашав дали сум јас лоша мајка на детето ништо не му давам. За се јас покасно све мала е вака онака и и дадов само бог знае дали е правилно сум постапила.
Абе како не лоша мајка. Лоша ќе си ако отров и дадеш. Терај си како мислиш ти најубаво си знаеш за своето чедо.
и мене исто ми рече матичната од 9 месеци да воведеме глутен, според неа кај поситните и послаби деца подобро е покасно да се воведе.
Мајки, кога правите домашно кисело млеко, млекото го разредувате со вода или така чисто само млеко го варите? Комшиката ми рече било јако и требало да се разреди??? Јас многу не се разбирам па да си прашам
Реакција на амарант, можно е? Сте чуле некој да имал? Јас го сметав за ептен неутрален, на 7+ дадов и доби црвенила по скоро цело тело и еден дел нафрлан од пеленската регија кој се шири. Алергија вака ли изгледа ?