Pa nemora da znaci deka kaj site se javuva alergija na edna ista namirnica. Sekoj organizam e razlicen. Nekoj e alergicen na edno drug na drugo. Atopicarite najcesto javuvaat alergija na hrana a pogotovo treba da se izbegnuva hrana koja ne e od nase podnebje. Nekoi atopicari nemaat problem so hranata ama zatoa imaat problem so drugi vrsti alergii kako na pr polen treva muvla i sl i se poskloni kon astma i bronhiti. Znaci se zavisi od organizmot.
Зошто само водата? Дај му месо, бато е голем веќе, вода на 6м бебе кога даваат месо, а вие сте големки. Еве моментално варам мисиркинл, кромидче, морковче и компирче, омилена комбинација му е.
Abe znaes kakvi sme so alergii pa i za jabolko mi e strav sta ces. Ke probam malo parce za pocetok. Tuku kolku vreme go varis, jas imam domasno taze a vikaat domasnoto mn vreme se varelo bilo epten tegavo ko guma sto znam ne sum jadela jas misirkino i prv pat ke pravam
Околу 45мин, прва вода фрлам и после варам ама месото исецкано и побрзо биднува, значи 15мин да зоврие убаво првата вода, фрлам, сецкам и упте пола саат со зеленчук. Еве ова моментално е домашно, не е како пилешкото тегаво, многу поровко и помеко е. Имав прво од Веро хрватско без хорнони, си пишува на него, ама и мисирките н ги третираат па затоа зимам мисиркино не пилешко. Сега домашно ми донесе мајка ми едно парче, исто е.
Ajde bas ke probam. Jas teleskoto go varam eden saat samo i plus uste pola saat vo zelencukot, mnogu da ne e haha? A zosto vodata da se frla, jas samo ja vadam penata so lazica ova za telesko, neznam, za misirkino treba da se frla li ?
досега само телешко и јунешко имам дадено , сакам да водевам пилешко и мисиркино . Сега прочитав за тоа Хрватското во Веро без хормони ќе земам ќе му дадам такво оти домашно неможам да најдам. А за пилешко ајде ќе најдам еднаш , два пати но тоа не е решение ми треба констано , какво давате вие ? или подобро воопшто да не давам не сум паметна
Поздраво е телешкото. И да не давате пилешко не е страшно. Јас вода не сум давала. Одма месо. Кажете ми... имате ли лек за алергија дома? Мојата на 5м се исфрла од вирус. Доктот рече дека е од вирус ама еве сеа ќе почнете со храна еве ви рецепта за во случај некоја алергија. Ама оти имавме уште месец до јадење не земавме и ни истекол упатот. Веќе сме годинка среќа нема реакција од ништо ама ме фаќа мисла од новава храна. Да си земам ли лек или да остаам на случајност?