Не му се свиѓа. Разреди ја повеќе да не е густа. Големиов многу ја сакаше како бебе, таманеше, ама сега нагони на повраќање му идат. Исто како кај твоето. не е тоа давење. Плус јас не би мешала палента со банана и авокадо, тешка е така, повеќе би давала со кисело млеко или урда.
Епа ич не ми текна на тоа дека може да не му се сфиѓа хаха зашто убаво беше благичко. Сега ќе му воведувам млечни производи па ќе пробам пак така да му дадам. Фала на совет.
И мојата не ја сакаше со овошје воопшто, исто така правеше, како да ќе поврати. И мене ми е чудна така блага палента. Откако и ја давам со урда или кисело млекце ептен ја јаде, омилена и е.
Мене гризот ми е повеќе за со благо, мојот многу го сака со овошје, а палентата со млечни производи. Ама гризот по воведување на глутен.
@Kitten Од Скопје сум ама ич не знам каде има продавници на тиквеш, рано ни е уште за маџун па не сум се распрашала каде се наогаат. Деновиве сум на контрола кај педијатарот па ке прашам ако не ти се брза , чим ми ги спомена сигурно знае каде има.
Prodavnica na tikves imas vo blizina na gtc,od sproti po kaldrmata ednosmerna ulica sto e, ima sendvicara Vili leskovacka nesto taka,posle sendvicarata uste 30tina metri gledaj od desno ke vidis kako belo malo barakice mislam bese toa e na tikves i tuka se prodava madzun i drugi nivni proizvodi
Важи, пиши ми ако дознаеш, или јас ќе ти пишам, ќе бидам во потрага По тикеров гледам дека уште малце ќе можеш и на бебо маџун да даваш, од 9 месеци смееш. Едит: Фала @wings ќе одам деновиве да проверам. А мене ми се врзало во глава некое сеќавање дека Тиквеш беше онаа продавница кај Тинексот што го затворија (спроти Олимписки) одма на ќошето. Знам имаше наливни вина.
majki, koga probuvate vkusovi vtoriot i tretiot den od istata namirnica po kolku kolicinski davate? Prviot den dadov 3 lazicki, vtoriot dadov okolu 6 lazicki, no bebe se zalisuva od placenje za uste, daj mu malku od kasickata prestanuva Kolku da mu dadam tretiot den? ...imam cuvstvo deka moze da izede polovina teglicka bez problem. ...go stavam da cica mlekce odma za da ne e gladno, se tegne, vristi saka so kasickata da prodolzi.
Seuste sme na prvata namirnica jabolko, pa si velam da ne go opteretime zeludnikot, ako izede odprilika okolu pola teglicka? E sega, koga ke pocneme so vtorata namirnica, narednite tri dena davam samo nekolku lazicki od nea neli, ne dava pak izmegu jabolko?
Нема да го оптеретиш,не ни верувам дека ке изеде цела тегличка еве пробај ке видиш. Сега можеш банана(пример) ден два по некоја лажичка па третиот ден да мешаш со јаболко(веќе ти е пробано тоа). Инаку ако даваш само за проба нова намирница колку да вкуси тогаш можеш да му дадеш оброк од веќе воведен продукт.
Blagodaram na odgovorot, bas toa ne mi bese jasno, dali mozam meguvremeno da dadam obrok od veke vovedeni i isprobani namirnici.
Majki kako vovedove gluten? Nas mat ni preporaca da pocneme so hipp gotovite zitni kasi, bidejki se prilagodeni za bebinja,gledam ima so oves, pcenka... Ili podobro li e da zemam celo zrno?
Каде можам да најдам термос сад мал, за храна за бебе да носам надвор? И колку време би можело пасиран зеленчук со некоја житарка така да стои?
Jas do dva tri saata maksimum ostavam da stoi, realno nemoze sekogas svezo pa mora da izlezeme od doma neli. Btw, nemam mak podrska
Јас купив стаклени садчиња со пластичен вакум капак. Ретко ама се случува бебе да се развришти за надвор и ставам кашичка во количка и одиме и таму јаде. Стои саат време. Може да се случи да и се приспие и пред да стаса јадењето да ми заспие и да стои 2 саати. Мискам дека не е проблем. Некогаш и се молиме 2 саати за јадење. Ако се заигра за секое залче вреска ње ње ње. Малце комплекси ми набиваат мајкине у групине дека ако за пола саат не се изедела кашичката ја фрлале. Ама ете јас не сум апособна толку. Ко што се молиме 2 саати треба 4 кашички. А може и така треба јадење предјадење главно јадење и десерт да давам