9+ што може да се воведе? и дали веќе да воведам и трет орок (не дека е многу јадач слабо јад но ајде).
На бебе готвач пишува смокви пд 10, јас баш бев тргнала да му блемдирам и ми поша тука анет дека може да создаде бурна реакциј, така што не е се точно во апликацијата
Сега за сега сме со еден оброк и го држи сит околу три часа а потоа само со млекце, ама некако многу бара како што се стемнува и ноќе три пати се буди. Дали можам нешто плус да давам да го подзасити или не? 6 месеци полни денес
Бурна реакција од се може да се има. Мајка ми и брат ми се алергични на пашканат, јас не давам на бебе, а е 6+ мислам. Знаете што е бурна реакција? Отекување на грло, рани на местото каде што допреле пашканат, отоци полни лимфа на рацете кои пукаат како меури и крварење од нив. Епа тоа е преретко, ама ете они се со таква реакција. Значи може од се да се има лоша реакција, наше е да пазиме и да реагираме ако има нешто. Најголемиот дел од храната е тешка за мешињата кои 6 месеци биле само на млеко.
За смоквата сигрно за тоа дека е многу алкален намирница па може да создаде јака реакција на организмот како и многу киселите овошја лимон , портокал , па затоа да се чека до година
^angel^ булгур или бунгур, секој различно ја вика е житарка добиена од повеќе вида пченица. Многу е вкусно и изблендирано на кашата и дава конзистенција како пудинг. Ептен е здраво.
Сакам да дадам палента, до сега не сум и дала. За два дена ќе полни 8 месеци па ме интересира за доручек со што можам да ја комбинирам?
Батат со печени јаболка Батат со брокула Батат со сирење и карфиол Батат со телешко и коренест зеленчук Зависи од возраста на детето,првите се 6+ другиве 8+ Lorins грашакот е 9+ исто така и леќата. На 8+ сега и јас воведувам месо,млечни полномасни производи,јачмен,р'ж,пченица,овес,кус кус,спелта,булгур,боранија,цвекло и прокељ.
А бе ве читам и паника ме фаќа. Од кај ги добивате овие идеи и правите куп комбинации? Јас ќе ја хранам по ваши менија. Дрво сум не знам комбинација да смислам. 4 и пол месеци сме и уште не почнав да ја дохранувм и премногу се плашам дека нема да знам да давам вака, ова со ова, ова со она...Има ли книга некаква?
Ke vidis ke se uhodas, i jas kako i poveketo veruvam imaale i uste imaat nesigurnost so hranata, pa posle ideite sami ke ti idat, ke vidis sto poveke saka da jade sto pomalku pa ke maskiras edno so drugo. Samo poleka bez brzanje so namirnici
Има апликација бебе готвач на google play, има група на фејсбук здрава храна здрави деца, а од скоро како што видов дека им излегла и книга на мк има разновидни рецепти за бебиња по месеци
@TheSecret Се согласувам, без брзање. Од тие причини уште сме на доење и повремено аптамил. Има време ќе се пројаде. Можеби идеите навистина сами идат, но колку намирници имате дома луѓе? Секакви зеленчуци, овошја и јатки читам. Од сето тоа кај мене само јатки @mariz бебе готвач ќе симнам, ама на фб група во мој живот веќе не 100 пати мајка си окарав што се зачленив во соба за доење. Не ми е јасно и овде мајки и таму мајки, ама она одвратно и просто купиште од жени кои демнат како црни мачки за да те нападнат-не ме терај да се зачленувам во уште едно дувло