Мамас дајте некој рецепт за со цвекло, колку долго се вари за да не изгуби хранливи вредности Еднаш правеве изгледа многу го варев побеле како прозирно стана
Jas varam cveklo dodeka da omekne potoa go vadam cvekloto vo blender so Edno jabolko a vo voda ta kade sto se varese cvekloto varam palenta , moeto dete go obozava
При замрзнување и одмрзнување на зеленилото се ствараат оксалати кои се таложат и докажано предизвикуваат камења во бубрезите. Од овие причини и не се подгрева, а и не се јаде без кисело млеко или сирење. Во случај да не може тоа, се јадат бадеми или други јатки. А за веќе постоечки проблеми со бубрезите не се препорачува воопшто спанаќ, штавеј, коприва, блитва и сл. Информацииве ми се од неколкуте доктори и медицински лица дома т.е мајка ми, свеки, тетка ми...
Mamicki nie pocnavme so probuvanje vkusovi dosega imame probano jabolka krusa i banana pa sega neznam sto drugo mozeme bebus e 5 meseci i 11 dena .Helpp
И ние сега почнавме, препорака од педијатар ни се овие вкусови: јаболко, банана, круша, слива, морков, тиква, тиквица, праска и кајсија
10+, се почнува со бела риба, ослиќ или пастрмка, по рибарници или во големи маркети има свежа риба. Не, важи за листестите зеленчуци. Морков, тиква (блага, ако најдеш), зелена тиквичка. Компир оди 6+.
pedijatar mi rece od zelencuk mozes se da davas ,mozes i zolcka da davas ,no vo mislenje sum dali da davam se ili ne.Kako sto gledam ovde na forumov pokasno davaat nekoi zelencusi ne bas se na 7+ sme nie?sto da pravam??
Неможеш баш се да дадеш Гравот и празот се даваат мн покасно бидејки стварат гасови и се тешки за стомакот Доматот црвен е алерген и исто се воведува покасно.Модар патлиџан,прокељ исто е покасно На седум можеш кромид,лук,пашканат,пиперка,грашак
I jas mislam taka ,ove doktori se razlicno kazuvaatavokado sakam da mu dadam ,kako da go spremam i so sto??