Краставица покасно, грчеви прави. Инаку моево кромид јаде свеж, 8+ е. Не е препорачлив свеж зеленчук пред годинка, бидејќи знае грчеви да направи, а и потежок е за џвакање, посебно затоа што не омекнува. Инаку не е забранет. Јас претпочитам овошјето свежо да го давам, а зеленчукот сварен колку да омекне, да може да се пасира. А некои и овошје варено даваат до годинка, што лично ми е несфатливо, ама кој како сака.
Мене педијатарот па варено ми рече. Јаболкото го варев, круша исто планирав. Него, сакав да прашам, морков дава реакција? Денес ќе давам прв пат, а сама сум моите и мм и свеки никој не е тука. Ако се јавам да ги прашам одма ќе испаничат
Може да даде, но не мора да значи. Црвенило околу устето и на образите може да има. Евентуално на градите, ама не е страшно. Пази со крушата, може да предизвика грчеви. Немаат сите мака од неа, ама сепак, да си кажам.
Kolku zabcinja treba da ima za da moze da gricka, eve biskvita na primer? Dodusa nemame nie zabcinja uste ama da si znam
Полека пробувај, и обавезно под надзор да биде. Јас од десет месеци почнав на првото да му давам корки леб да гризе. Порано не се осмелив. И на ова така ќе му направам, иако лебот што му го давам го џвака.
8 I pol meseci sme mamicki.kazete sto da voveduvam vo ishrana sega koi zelencuci i ivosja drugo smeam daj kazete ili nekoja tabela.spored koja vie odete fala pozdrav
Млечни продукти:кисело млеко,јогурт,несолена урда,кефир Жолчка Грашок,боранија,кељ(ако немаш воведено тоа)
Ти благодарам. 9 полни, но немам воведено глутен, сега воведувам млечни...незнам дали одма смеам да воведам и глутен? Знае ли некоj?
Cresi od koga mami? Svezi li? I sto od ovosje davate na 9+? Nema mnogu izbor na svezo sega, pa mora so hipp da se snaogame. Vidov vo vero kajsii i praski ama ne e toa toa uste, rano im e. Lubenica i dinja od koga se dava? Koga ke ima ke bideme 11+.
Мамички палента исто ли воведување три дена по малку, моево кере многу сака плаче за уште инаку сме 6 ипол м.
Мами ај помагајте, ние за една недела правиме 5 м, денес бевме на контрола на мерење и само 400 гр. качила за 1 месец, ни рекоа да почнеме со пробување вкусови, кажете со што почнавте и кое време давате, од сабајле нели и после подој? ни спомнаа за каши што се прават со ад млеко од ориз, пченка и просо и тоа три часа пред спиење да давам бидејки кажав дека ноќе често се буди и останува будна по 2 саати Некако сум збунета бидејки мислев дека кога има еден оброк се дава од сабајле, кажете како да почнам и дали со купечки/ домашни, свежи/ варени
Неможеш да даваш на таа возраст и каша за добра нок и доручек.Каша за добра ноќ е вечера и се воведува после 8 месец. Станува од навика,тоа е сосем нормално.Мојата стануваше 25 месеци со пет оброка дневно и пак се будеше нонстоп за цице Просо како намирница се воведува со полни шест така да не те советувале баш најдобро Најубаво е со домашно да си тераш.Јаболко,морков,банана,круша.Намирница по намирница не се наеднаш.2-3 дена едно па друго па мешаш веќе воведени продукти