Nisto ne e, ke stavis poveke od vodata i ke izleze potecno. A spanak so oriz mozes i morkov kromid luk paskanat malku. Ednas nedelno nemoj tri pati. Od spanakot nema alergija
Како нема алергија на спанаќ? Спанаќот содржи хистамин исто како доматот на кои мн луге реагираат во рок од 48 часа алергиски
Јхс дадов само тиквица и морков, друго се овошје (јаболко банана слива круша и сега да дадам праска и кајсија и тиква), ПА по препорака на педијатар посче тоа компир и ориз , као потешко се вареле. Е знам сите оризот го даваат во првите, ама јас почнав по педијатарот и така терам. Ама ориз може мислам, и по некои табели и пашканат. Инаку, варам се, освен банана. Варено лупено блендирано. Да се редактирам Слива сум.дала готова каша и на хип и на фруктал.
Ќерка ми на 7м прв пат проба спанаќ и веднаш се осипа по телото. По совет од педијатар правевме пауза три месеци. Спанаќ и блитва не е препорачливо да се јаде почесто од еднаш во 10 дена (ова и за возрасни важи).
Мами вишни со што комбинирате..Сеуште немам дадено 9+сме па имам веке свежи со што можам да давам..И цвекло од кога може..?
Здраво маjкиии ! Ние имаме 8 мес и докторот ни рече да jадеме жолчка. Би ви била благодарна некоjа да ми напише рецепт со жолчка.